Τελευταίες Ειδήσεις

Φροντίδα και προστασία από τον Δήμο Τρικκαίων στους απεγκλωβισμένους από την πλημμύρα


Το γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων μετέτρεψε ο Δήμος Τρικκαίων σε Κέντρο Υποδοχής απεγκλωβισμένων. Και μάλιστα, από την πρώτη στιγμή της πλημμυρικής κρίσης.  Ο χώρος που φιλοξενεί δραστηριότητες του σχολείου και προπονήσεις φυτωρίων ομάδων, είναι πλέον χώρος πρώτης, ολιγόωρης στέγασης και προστασίας μετά το μεγάλο σοκ για συνδημότες/τισσες που έφυγαν αναγκαστικά από τα σπίτια τους.

Μετά από σύσκεψη με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά ήδη από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμος ξεκίνησε τις ενέργειες για να δημιουργηθεί - εκ των μη όντων - ο συγκεκριμένος χώρος υποδοχής.
Πλέον, έχουν τοποθετηθεί στρώματα με κλινοσκεπάσματα, έχουν μεταφερθεί τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια (πολλοί/ες έφυγαν με ελάχιστα προσωπικά τους είδη). Ο Δήμος Τρικκαίων με τους επικεφαλής αντιδημάρχους, οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, πάμπολλοι/ες τρικαλινοί/ες εθελοντές/τριες από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν δίχτυ ασφαλείας για όσους/ες το έχουν ανάγκη. Στον χώρο οι απεγκλωβισμένοι μπορούν να παραμείνουν και να δεχθούν φροντίδα, μέχρις ότου ο Δήμος Τρικκαίων τους διαθέσει κρεβάτια σε ξενοδοχεία. Κάτι που διαρκεί πολύ λίγες ώρες. Ηδη, περίπου 400 άτομα διαμένουν, τόσο σε ξενοδοχεία για τα οποία μερίμνησε ο Δήμος Τρικκαίων, όσο και σε δομές του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.