Τελευταίες Ειδήσεις

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2023


Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων μέλος της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουμε μαζικά στην   απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα, την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στα Τρίκαλα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα που μονιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, που το φέρνει η κυβέρνηση στη βουλή την ώρα που οι οικογένειές μας στη Θεσσαλία μετράνε ακόμα νεκρούς από τις πλημμύρες, έχοντας θαμμένα τα σπίτια τους και το βιος τους κάτω από τις λάσπες. 

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο νομοθετικό τερατούργημα που φέρνει η κυβέρνηση, που απογειώνει την ευελιξία με πρώτα θύματα τις γυναίκες. Θεσμοθετεί:

Ø  Την «πολλαπλή εργασία» και το δικαίωμα των εργοδοτών να κάνουν λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων απασχολώντας τους έως και 13 ώρες την ημέρα, έως και 78 ώρες την εβδομάδα, σε 2 και 3 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα με τους μισθούς πείνας και την υπέρογκη ακρίβεια.

 

Ø  Τις  βάναυσες συμβάσεις εργασίας «μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία» που στην πράξη σημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεν θα ξέρουν αν, πότε και πόσες ώρες θα δουλέψουν. Οι εργαζόμενες γυναίκες θα ζουν αναμένοντας την πολυπόθητη ειδοποίηση, χωρίς να έχουν ελεύθερο χρόνο, χωρίς να μπορούν να οργανώσουν τη ζωή τους, ούτε να συνδυάσουν την εργασία με τη μητρότητα.

Ø  Τη δοκιμαστική περίοδο  ως ένα ακόμα όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να “ξεφορτώνεται” εύκολα και χωρίς κόστος εγκύους και νέες μητέρες, αλλά και εργαζόμενους που “ενοχλούν” λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Ø  Το χτύπημα του πενθήμερου, καθώς στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας θα εφαρμοστεί η 6ήμερη εργασία, όπως και σε όσες 24ωρης λειτουργίας επικαλούνται «φόρτο εργασίας», εκτινάσσοντας αυτόματα το ωράριο εργασίας από τις 40 στις 48 ώρες την εβδομάδα.

Ø  Τη διευθέτηση εργασίας με απόφαση του εργοδότη, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω τις βάρβαρες διατάξεις του ν. Χατζηδάκη, φέρνοντας νέες απλήρωτες υπερωρίες και επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των γυναικών που εξουθενώνονται για να “προσαρμοστούν” στις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων για μεγαλύτερα κέρδη.

Ø  Το  χτύπημα της απεργίας και της συλλογικής απόφασης των εργαζομένων για την περιφρούρησή της από τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας, προβλέποντας πρόστιμα και φυλακίσεις και καθιστώντας το νομοσχέδιο «μνημείο καταστολής των εργατικών αγώνων».

 

Δε συμβιβαζόμαστε μ’ αυτό το νέο χτύπημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας, ενώ αντιμετωπίζουμε καθημερινά την ακρίβεια που τσακίζει τους μισθούς μας και τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για πάγωμα των συντάξεων και για νέα χαράτσια.

 

Δεν μας θολώνουν τα νερά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για “ξεπάγωμα των τριετιών” που αποτελούν προπαγανδιστικά τερτίπια, αφού οι περισσότεροι εργαζόμενοι είτε δεν θα δουν αύξηση είτε θα πρέπει να περιμένουν χρόνια για να  πάρουν κάποια ψίχουλα, καθώς από τη μία δεν έχει αναδρομική ισχύ το μέτρο και από την άλλη αποτελεί “κενό γράμμα”, λόγω της κυριαρχίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της μερικής απασχόλησης. 

 

Δεν ανεχόμαστε από την μια να καιγόμαστε και να πνιγόμαστε κι από την άλλη να έχουμε απέναντί μας ένα κράτος εχθρικό, απόλυτα ικανό να προστατεύσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά ανίκανο να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας και να προστατεύσει τις ζωές μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για σταθερή εργασία για όλες τις γυναίκες με μείωση του εργάσιμου χρόνου και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , για 7ωρη- πενθήμερη - 35ωρη εργασία, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα

Απαιτούμε:

·         Να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο κτηνωδία της κυβέρνησης.

·         Να ξεπαγώσουν τώρα οι τριετίες για όλους και όλες τις εργαζόμενες και αναδρομικά από το 2012, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·         Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και οι άλλοι άδικοι έμμεσοι φόροι στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά είδη όπως το νερό, η ενέργεια και τα καύσιμα.

·         Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στις τιμές όλων αυτών των βασικών αγαθών για την εργατική και λαϊκή οικογένεια 

·         Άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού της Θεσσαλίας.

·         Αποζημίωση 100%, άμεση και πλήρη αποκατάσταση με πραγματική προστασία όλων-όσων βούλιαξε στις λάσπες και στα αποκαΐδια η εγκληματική πολιτική του κέρδους.

 

 

Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας                                                    σε διεκδικητικό αγώνα

ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ                                                                      ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ 10:00ΠΜ

   

 

20.9.2023
   Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων μέλος της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.