Τελευταίες Ειδήσεις

Καρκαντάς Θεόδωρος. Ανακοίνωση υποψηφιότητας στο γενικό ψηφοδέλτιο Καλαμπάκας του ΣΥΝδυασμού “Ανοιχτοί Ορίζοντες”.


Συνδημότισσες, συνδημότες

 

Είμαι ο Θεόδωρος Καρκαντάς με καταγωγή και διαμονή την Καλαμπάκα.

 

Ογδόντα τεσσάρων ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Σε ολόκληρη την ζωή μου εργάστηκα ως εργολάβος στον κατασκευαστικό τομέα.

 

Πιστεύοντας στην συνεργασία και την αλληλεγγύη ως τρόπο προστασίας των δικαιωμάτων μας και την επίτευξη των ανάλογων στόχων, διετέλεσα πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και τώρα πρόεδρος ιδιοκτητών ακινήτων σε Καλαμπάκα και Καστράκι.

 

Η εμπειρία του συγκεκριμένου επαγγέλματος αλλά και των ογδόντα τεσσάρων χρόνων ζωής, μού επιτρέπουν να διακρίνω πολύ καλύτερα από τους νεώτερους, μία σειρά χρονίζοντων προβλημάτων τα οποία άλλες δημοτικές αρχές απέφυγαν να λύσουν “τεχνηέντως” και άλλες προσπάθησαν με ημίμετρα στερούμενα οποιασδήποτε πρόβλεψης και προοπτικής.

 

Η καθαριότητα και ο φωτισμός. Ποτέ η πόλη δεν είχε το επίπεδο καθαριότητας και φωτισμού που απαιτεί μία πρωτεύουσα ενός ιστορικού Δήμου.

Η χωροταξία. Κυριάρχησε το “χτίζουμε και βλέπουμε”. Χωρίς μακροπρόθεσμα σχέδια με γνώμονα τις αναπόφευκτες προοπτικές οικιστικής ανάπτυξης.

Τα πεζοδρόμια. Συνεχίζουν να είναι αφρόντιστα και επικίνδυνα, πολλές φορές στενά ενώ αγνοείται παντελώς η έννοια της βιώσιμης κινητικότητας  με την έλλειψη ραμπών ΑΜΕΑ και ποδηλατοδρόμων.

Oι χώροι στάθμευσης. Απαραίτητοι για την άνεση και την ασφάλεια κατοίκων και χιλιάδων επισκεπτών.

Τα πάρκα αναψυχής και άθλησης. Καθαρά, φωτισμένα και ασφαλή προς χρήση μικρών και μεγάλων.

Η συνεργασία αντιδημάρχων με τους δημότες. Είναι απαραίτητο οι δημοτικοί άρχοντες να αφουγκράζονται τις επιθυμίες, τα προβλήματα και τις προτάσεις των δημοτών για το μέλλον το δικό τους και των απογόνων τους. Εξάλλου, οι “εκλεγμένοι”, εκτός των διορθωτικών κινήσεων που καλούνται να κάνουν για τον τόπο, είναι και υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικών μακροπρόθεσμων και ουσιαστικών. Αυτό απαιτεί δημόσια διαβούλευση και συνεργασία με τους δημότες.

 

Προσπαθώντας να πετύχω τα αυτονόητα τόσων ετών, αυτή την φορά επιλέγω να αγωνιστώ με τον συνδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου. Αυτή την φορά έχω την αίσθηση οτι τα αυτονόητα θα επιτευχθούν. Εισπράττω ειλικρίνεια, εμπειρία, επιστημονική γνώση και κυρίως προγράμματα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.