Τελευταίες Ειδήσεις

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;» στη Θεόπετρα
Την Πέμπτη 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη Θεόπετρα το παιδικό εργαστήριο «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;» της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που διοργανώνει το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Θέμα του εργαστηρίου ήταν η φιλία που αναπτύσσεται στα παιδιά σε μια τρυφερή ηλικία και κρατάει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση αποσπασμάτων από τα βιβλία «Όταν ο ήλιος» της Ζωρζ Σαρή και «Με μολύβι φάμπερ νούμερο 2» της Άλκης Ζεη, κάνοντας παράλληλα αναφορά στη ζωή και το έργο των δυο αγαπημένων συγγραφέων. Στη συνέχεια, τα παιδιά μίλησαν για τον εαυτό τους και τους «κολλητούς» τους φίλους και έπαιξαν ένα παιχνίδι ΜΠΙΝΓΚΟ, μέσα από το οποίο ανακάλυψαν κοινά ενδιαφέροντα με άλλα παιδιά και έκαναν νέους φίλους. Έπειτα, μιλήσαμε για τα «παρατσούκλια», με τα παιδιά να διασκεδάζουν προσπαθώντας να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από κάθε «παρατσούκλι». Τέλος, όλοι μαζί φτιάξαμε βραχιολάκια φιλίας με το όνομα του αγαπημένου μας φίλου!

Ευχαριστούμε το Πολιτιστικό Σύλλογο Θεόπετρας για τη πρόσκληση και τη φιλοξενία και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο.

                                                                                            Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.