Τελευταίες Ειδήσεις

Τέμπη: Εξώδικο στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για «μπάζωμα» του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματοςΜέλη του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών επισκέφτηκαν το γραφείο του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα και κατέθεσαν εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Εξωδικο κατέθεσε ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για το «μπάζωμα» του χώρου του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.


Όπως εξήγσε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος του Σωματείου, Γιώργος Ηλιόπουλος, το εξώδικο κατατέθηκε προκειμένου ο κ. Αγοραστός να δώσει απαντήσεις σχετικά με το «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος μερικές μέρες μετά το συμβάν. Μεταξύ άλλων, οι συγγενείς των θυμάτων θέλουν -μέσω του εξώδικου- να μάθουν από τον περιφερειάρχη «αν είχε την άδεια οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής».


Σύμφωνα με το larissanet, νωρίτερα, ο κ. Ηλιόπουλος είχε αναφέρει ακόμη ότι άλλοι λόγοι της επίσκεψης ήταν για να τονίσουν στον ανακριτή ότι έχουν καθυστερήσει οι έρευνες για την ανάδειξη ευθυνών σε ανώτερα στελέχη, με τον ανακριτή -σύμφωνα με τον δικηγόρο- να τους απαντά πως μετά τις 21 Αυγούστου θα υπάρχουν εξελίξεις και ότι διερευνά την ευθύνη της ΡΑΣ και στελεχών των αρμοδίων υπουργείων.


Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Παύλος Ασλανίδης, ο οποίος έχασε τον 27χρονο γιο του στα Τέμπη. «Μια απάντηση να μας δώσει ο κ. Αγοραστός που πέταξε τα υπολείμματα των παιδιών μας. Και ποιος του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει. Αυτό είναι προσβολή νεκρών που έγινε. Εκμεταλλεύτηκαν το πένθος μας και πήγαν και κάνανε αυτή την πράξη», τόνισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.