Τελευταίες Ειδήσεις

Στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές κλιμάκιο του ΕΛΓΑ -Χρ. Μιχαλάκης: Άμεση κινητοποίηση για την στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων που υπέστησαν ζημιές


Μετά την άμεση κινητοποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες σε χωριά του Νομού Τρικάλων, από την χαλαζόπτωση και τον δυνατό αέρα, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας σε Αρδάνι, Ρίζωμα και Πλάτανο.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας Σπύρος Σπυρόπουλος και η Επόπτρια του Οργανισμού για τα Τρίκαλα Δήμητρα Κούργια, συνοδευόμενοι από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, έτσι ώστε να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία που έπληξε τις συγκεκριμένες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνών βιρτζίνια, αμπελιών, ελιών και σε ροδιές, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και σε κτηνοτροφικές μονάδες σε στέγες, αλλά και αποθηκευμένες ζωοτροφές.

Πρώτο μέλημα ήταν να δοθούν οδηγίες για την άμεση δήλωση των ζημιών από τους παραγωγούς, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος και να ξεκινήσει η εξατομικευμένη καταγραφή από γεωπόνους τους ΕΛΓΑ.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Τρικκαίων, Φόρης Ρόμπος – Πολιτικής Προστασίας και Απόστολος Παππάς – Α Τομέα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Τρικκαίων Βασίλης Κρανιάς, ο Πρόεδρος του Αρδανίου Μιχάλης Παπαγεωργίου, η Πρόεδρος του Ριζώματος Ελένη Καραβασίλη, ο Πρόεδρος του Πλατάνου Σωτήρης Καρατάσιος, η Διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Τρικάλων Αργυρώ Καρακούση και η προϊσταμένη του Τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου Γεωργία Ντίνου.

Μετά την επίσκεψη του κλιμακίου ο Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε πως «η Π.Ε. Τρικάλων κινητοποιήθηκε άμεσα ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να βρεθούν στην περιοχή που υπέστη ζημιές από την σφοδρή κακοκαιρία του Σαββάτου και να προχωρήσουν τις διαδικασίες καταγραφής για την αποζημίωση των ανθρώπων της παραγωγής. Η γρήγορη ανταπόκριση των ανθρώπων του ΕΛΓΑ, με την στήριξη όλων των αρμοδίων, θα φέρει γρηγορότερα αποτελέσματα για την στήριξη των πληγέντων.

Με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό είμαστε σταθερά και ενεργά στο πλευρό των ανθρώπων της γεωργίας και την κτηνοτροφίας και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προσπαθούμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους και να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και καταστροφές που προκύπτουν από καιρικά φαινόμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.