Τελευταίες Ειδήσεις

Η Κατερίνα Παπακώστα ορίζεται Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.


Νέα ψήφος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο της Τρικαλινής Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα, η οποία εκλέχτηκε σήμερα ομόφωνα, μετά από προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, στη θέση της Γραμματέως της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. 


Η κ. Παπακώστα ήδη από την προηγούμενη τετραετία, συμμετείχε στις πιο κρίσιμες επιτροπές της Βουλής, μεταξύ των οποίων η Προανακριτικές Επιτροπές σχετικά με την Υποθέση της Novartis, του Νίκου Παππά και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της λίστας Πέτσα, στην οποία υπήρξε κεντρική εισηγήτρια, καθώς και η Ειδική Επιτροπή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Βουλευτής, κατά την διάρκεια της πρώτης βουλευτικής θητείας ανέλαβε ακόμα την εισήγηση κομβικών νομοσχεδίων, ενώ συνεχίζει πλέον το κοινοβουλευτικό της έργο, από νέους ρόλους ευθύνης, στις δύο πιο σημαντικές επιτροπές της Βουλής, ήτοι στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.


«Είναι μεγάλη τιμή, να εισπράττει κανείς έμπρακτα την εμπιστοσύνη από μία τόσο ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα και μεγάλη ευθύνη να υπηρετεί τους πολίτες από νέους κοινοβουλευτικούς ρόλους. Σε μία από τις σημαντικότερες επιτροπές της Ελληνικής Βουλής, αυτή της Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που διαχειρίζεται θέματα που άπτονται των Υπουργείων Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Μετανάστευσης και Ασύλου, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα κληθούμε, αυτή την τετραετία να εξυγιάνουμε μέσω των πρωτοβουλιών και νομοθετημάτων που θα έρθουν προς συζήτηση, τα κακώς κείμενα στους επιμέρους τομείς και να αναβαθμίσουμε σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας, εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς και να διαχειριστούμε αποτελεσματικά καίρια ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό. Αντίστοιχο έργο, θα επιτελέσουμε και μέσα από την εξίσου σημαντική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία θα εξετάσει θέματα των ευαίσθητων Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, αλλά και του Νεοσύστατου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της κυβέρνησης που έχει στόχο την δημιουργία μίας πραγματικά Κοινωνικής Ελλάδας. Παραμένοντας πιστοί σε όσα παρουσίασε ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση στο ακέραιο του έργου που σχεδιάσαμε, για να παραδώσουμε ξανά, απτά αποτελέσματα με θετικό πρόσημο για τους Έλληνες πολίτες».


Στην ατζέντα της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, βρίσκεται ήδη το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών περί της Άρσης των περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων του εξωτερικού, το οποίο θα συζητηθεί την προσεχή  Πέμπτη, 20 Ιουλίου,  και το οποίο αναμένεται να διορθώσει μία διαχρονική αδικία σε βάρος των εκλογέων  του εξωτερικού.


«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους εκλεκτούς συναδέλφους, κ.κ. Τσαβδαρίδη Λάζαρο και Νικολακόπουλο Ανδρέα για την εκλογή τους στις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Επιτροπής, αντίστοιχα, και να ευχηθώ από καρδιάς να έχουμε μία δημιουργική συνεργασία στο πλαίσιο της διαχείρισης του απαιτητικού χαρτοφυλακίου που μας ανατέθηκε σήμερα, και το οποίο προσδοκούμε να επιφέρει  σημαντικές αλλαγές, μέσω των νομοθετικών παρεμβάσεων που θα εισάγει, στην διοίκηση της χώρας.Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.