Τελευταίες Ειδήσεις

Συλλυπητήριο μήνυμα

 


Το παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου εκφράζει την θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου Σπύρου Σαμαρά.

Ο Σπύρος υπήρξε από τα πρώτα μέλη του Συλλόγου μας, ενώ ήταν αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης. Από την πρώτη στιγμή έδειξε την ανησυχία του για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος διαχρονικά, αλλά ιδιαίτερα την περίοδο της καραντίνας όπου οι περισσότεροι καλλιτέχνες αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες λόγω έλλειψης μέριμνας της κυβέρνησης για επίδομα ειδικού σκοπού.

Πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις του συλλόγου για να ληφθούν μέτρα για τους καλλιτέχνες, αλλά και για άλλα προβλήματα του κλάδου. Ιδιαίτερη αγωνία είχε για την επιτυχία της συναυλίας αλληλεγγύης που πραγματοποιήσαμε για την στήριξη μουσικών που δεν είχαν καθόλου εισόδημα.
Η αγωνία του για τα προβλήματα του κλάδου δεν έλειψε ποτέ. 
Θα θυμόμαστε για πάντα τον ζήλο του, το πάθος του για την μουσική αλλά και για τους μουσικούς ως εργαζόμενους, την συνεισφορά του στο σωματείο μας, τις μελωδίες του που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις μας αλλά και τις βραδιές μας στα live που έπαιζε. 

Καλό ταξίδι Σπύρο μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Στις 15 Μαρ 2023 14:59, ο χρήστης Lina Karetsou <linakaretsou1990@yahoo.gr> έγραψε:


Οι ζωές μας δεν κοστολογούνται!

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Προσυγκέντρωση του σωματείου μας 11:30 στο άγαλμα του Ασκληπιου.

Το σύστημά τους είναι με αίμα ποτισμένο...

Ένα σύστημα που στο βωμό του κέρδους οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν αξία.

Ένα σύστημα που εδώ και χρόνια απαξιώνει την τέχνη μας. Δύο χρόνια πριν το παράρτημα Τρικάλων σε κινητοποίηση έγραφε σε πανό  "Δεν χωράμε πια στο σύστημα αυτό,
Θεό έχει το κέρδος, την τέχνη μας εχθρό".

Για αυτό το κέρδος, το κέρδος των λίγων, βλέπουμε καθημερινά την τέχνη μας να απαξιώνεται. Τα πτυχία μας  να υποβαθμίζονται, επαγγελματικά δικαιώματα να καταργούνται, φυσικά στα πρότυπα και στην πολιτική που προωθεί εδώ και χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για αυτό το κέρδος θρηνήσαμε χιλιάδες νεκρούς το διάστημα της πανδημίας, σε ένα σύστημα όπου η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο προστασίας σε χώρους εργασίας, άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και από την άλλη έδινε επιδοτήσεις σε ιδιωτικές κλινικές.

Για αυτό το κέρδος θρηνήσαμε 57 νεκρούς στα Τέμπη, όπου παρά τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων, οι κυβερνήσεις δεν έλαβαν κανένα μέτρο προστασίας.

Ένα σύστημα που σε αυτό το τριήμερο πένθος για τους νεκρούς από το έγκλημα στα Τέμπη, έφερε νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση του νερού, θέλοντας να φορτώσει επιπλέον βάρη στις τσέπες των λαϊκών οικογενειών.

Ένα σύστημα που στο τριήμερο πένθος έφερε νομοσχέδιο για ιδιωτικοποίηση της μοναδικής δημόσιας παιδοογκολογικης κλινικής στην Ελλάδα. 

Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε εμείς την απάντηση μας.

Πέμπτη 16 Μάρτη συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και στην απεργιακή κινητοποίηση.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, κάνουμε πράξη το σύνθημα:
"Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό".

Διεκδικούμε:
〽️Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

〽️Άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφάλειας στις μεταφορές.

〽️Μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους πολιτισμού για το κοινό και τους εργαζόμενους.

Ειδικά μπροστά στην νέα θερινή σεζον απαιτούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε παραγωγές Δήμων και Περιφερειών, σε θέατρα και περιοδείες (συναυλίες, παραστάσεις), γυρίσματα, κόντρα στην εντατικοποίηση και εργασιακή εξουθένωση που οδηγεί και αυτή σε σοβαρά ατυχήματα.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ.

 Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.