Τελευταίες Ειδήσεις

Κώστας Σκρέκας στην ΕΡΤ: «Δεν θα επιτρέψουμε την αναρχία στην αγορά»


Ξεκάθαρος πως οι πρακτικές που παραπλανούν τους καταναλωτές δε θα γίνουν ανεκτές από την Κυβέρνηση ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», με τη Χριστίνα Βίδου.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα υψηλά πρόστιμα που επιβλήθηκαν πριν λίγες ημέρες για παραπλανητικές εκπτώσεις και ξεκαθάρισε πως «τα πρόστιμα θα πληρωθούν. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς αλλά όχι της ασύδοτης αγοράς, για αυτό και γίνονται έλεγχοι. Σκοπός μας δεν είναι να τιμωρήσουμε τις αλυσίδες. Σκοπός μας είναι να τηρήσουν το νόμο και να προστατεύσουμε τον καταναλωτή. Και έχουμε ήδη αποτελέσματα. Με το που επιβλήθηκαν τα πρόστιμα εξαφανίστηκαν και οι εικονικές εκπτώσεις».

Επιπλέον, ο Τρικαλινός Υπουργός τόνισε πως οι έλεγχοι στην αγορά και μάλιστα σε όλα τα στάδια της εφοδιαστική αλυσίδας θα ενταθούν: «Δε θα επιτρέψουμε την αναρχία στην αγορά. Κανένας δεν θα πρέπει να έχει μικτό περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο από αυτό που είχε πριν ξεκινήσει η εισαγόμενη πληθωριστική κρίση».

Τέλος, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε τη σημασία των ελέγχων για την προστασία των ελληνικών παραγόμενων προϊόντων – ΠΟΠ για την προστασία της ελληνικής παραγωγής αλλά και των καταναλωτών: «Έχουμε επιβάλλει πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ πρόστιμα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, τα οποία παραβαίνουν το νόμο. Θα είμαστε αμείλικτοι με τους παραβάτες του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.