Τελευταίες Ειδήσεις

Υψηλός δείκτης επικινδυνότητας λόγω υψηλών θερμοκρασιών και ετοιμότητα στον Δήμο Μετεώρων


Η προστασία και η ασφάλεια των κατοίκων και του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα για τον Δήμο Μετεώρων, για αυτό στην διάρκεια αυτών των ημερών, όπου οι κίνδυνοι πυρκαγιάς είναι αυξημένοι, βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου μας σε επιφυλακή και  ετοιμότητα και σε απόλυτη  συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, τους φορείς της πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τυχόν περιστατικά.

Εάν παρατηρήσετε φωτιά ειδοποιήστε αμέσως τις αρχές.

Η συνεργασία των πρόεδρων  των χωριών είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική διαχείριση του κινδύνου πυρκαγιάς και την ασφάλεια των κατοίκων μας.

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, κάντε προσπάθεια να ενημερώνετε την κοινότητά σας για τις απαγορεύσεις και τις οδηγίες που ισχύουν σχετικά με τις φωτιές.

Συντονιστείτε με τις αρχές και ενημερωθείτε για τους κανονισμούς και τις απαγορεύσεις που ισχύουν για την περιοχή σας. Παρακολουθήστε περιοχές των κοινοτήτων σας που γνωρίζετε την υψηλή επικινδυνότητα αυτών, πχ πρώην σκουπιδότοπους και   προτρέψτε τους κατοίκους να μην αφήνουν εύφλεκτα υλικά στους κάδους.

Με την αλληλεγγύη και την ενεργό συνεργασία όλων μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση της πρόληψης των πυρκαγιών και να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια της περιοχής μας. Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την συμμετοχή σας σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια. Η Πολιτική προστασία του Δήμου Μετεώρων θα βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα για όσο καιρό χρειαστεί

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.