Τελευταίες Ειδήσεις

Ένα ακόμη έργο προς δημοπράτηση από το Δήμο Μετεώρων


Ο Δήμος Μετεώρων, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση, με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝ. ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ»  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, με προϋπολογισμό 332.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών (ποσά με δαπάνες εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα) :Χωματουργικά - καθαιρέσεις: 16.180,41 €, Τεχνικά: 224.717,08 €, Ηλεκτρομηχανολογικά: 24.961,24 €.

Το έργο αφορά τη διαμόρφωση του πεζοδρόμου που ξεκινά από την Πλατεία Δημουλά , διασχίζει τα Ο.Τ. 65 και 60 και καταλήγει στη οδό Σωκράτους. Επίσης συμπεριλαμβάνει την κατασκευή των πεζοδρομίων και των κιγκλιδωμάτων περιμετρικά του Πάρκου που βρίσκεται στο Ο.Τ. 187. 

Η αφετηρία του πεζοδρόμου είναι το βόρειο τμήμα της Πλατείας Δημουλά στο οποίο προτείνεται η επίστρωσή του με κυβόλιθους ορθογωνικής διατομής 10*20 που σκοπό έχει τη δημιουργία ενοποιημένης εικόνας μετάξύ των τμημάτων της πλατείας που βρίσκονται στο Ο.Τ. 65 και στο Ο.Τ. 84 με την κυκλοφορία να παραμένει ως έχει. Η δημιουργία λιθόστρωτου οδοστρώματος (με διατήρηση της υψομετρίας των κρασπέδων σε ύψος 0,05μ) πέρα από τη οπτική ομοιομορφία με το υπόλοιπο τμήμα της πλατείας λειτουργεί αποτρεπτικά στα φαινόμενα παράνομης στάθμευσης που παρατηρείται σήμερα αλλά και στη μείωση της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων στο τμήμα αυτό. Για το υπόλοιπο τμήμα του πεζοδρόμου προτείνεται η διάστρωσή του με τσιμεντόπλακες που θα έχουν βοτσαλωτή όψη σε γκρί αποχρώσεις (βράχου Μετεώρων) σε όλη την επιφάνεια όπως φαίνεται στα σχέδια Α,Β και Γ. Θα προηγηθούν εργασίες ηλεκτροφωτισμού από το υπάρχον δίκτυο της Πλατείας Δημουλά με τοποθέτηση φωτιστικών όμοια με τα υπάρχοντα της πλατείας Δημουλα – οδού Τρικάλων, καθώς επίσης και προσαρμογή των υπάρχοντων φρεατίων με νέα χυτοσιδηρά.

Στο πάρκο, Ο.Τ. 187, το οποίο καταλαμβάνει όλο το Οικοδομικό Τετράγωνα ο Δήμος προκειμένω να αναβαθμίσει την σημερινή του εικόνα θα προβεί σε εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων και περίφραξης έτσι ώστε α/ να οριοθετηθεί η κίνηση των οχημάτων περιμετρικά του πάρκου και β/ να εξασφαλισθούν οι υποδομές έτσι ώστε να θεσπιστούν ασφαλείς κανόνες λειτουργίας αυτού. Τα πεζοδρόμια που θα κατασκευασθούν θα έχουν πλάτος 2,05 μ στη βόρεια και νότια πλευρά και 1,50 μ στην ανατολική και δυτική πλευρά. (20/5ης Συνεδρίασης 2-3- 2018 Συμβ. Αρχιτεκτονικής) . Το ύψος των πεζοδρομίων θα είναι 10-12 εκ σύμφωνα με τις προδιαγραφές για την σωστή προσαρμογή των διαβάσεων πεζών για την διέλευση των πεζών. Η πλακόστρωση που προτείνεται θα είναι από κυβόλιθους χρωματικής απόχρωσης γκρι και ίδιων διαστάσεων σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. Η επίστρωση των κυβόλιθων γίνεται σε στρώμα άμμου και η υπόβαση κατασκευάζεται από σκυρόδεμα C12/15. Το ρείθρο κατασκευάζεται με σκυρόδεμα C16/20. Τα υλικά κατασκευής του πεζοδρομίου εξασφαλίζουν αντιολισθηρότητα, ομοιογένεια, σταθερότητα, αντοχή στη χρήση και τις καιρικές συνθήκες, μικρή αντανακλαστικότητα και ευκολία στον καθαρισμό και την συντήρηση τόσο σε συνήθεις συνθήκες χρήσης όσο και σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες (βροχή, χιόνι, παγετός κλπ.). Η λωρίδα όδευσης τυφλών κατασκευάζεται με πλάκες πλάτους 0,30 μ διαφορετικής υφής και χρώματος από το δάπεδο του πεζοδρομίου και αποβλέπει στην προειδοποίηση για αλλαγή επιπέδου ή για την ύπαρξη εμποδίων ή κινδύνου μέσα στη ζώνη όδευσης των πεζών. Για την περίφραξη λόγω της μεγάλης έκτασης επιλέγχθηκε η κατασκευή ενός «λιτού» τύπου κιγκλιδώματος από ράβδους 6*6 εκ ύψους 1,50 μ , σε απόσταση 2,5 μ ανάμεσα στο οποίο θα κατασκευασθεί πλαίσιο ύψους 1,45 μ από οριζόντιες ράβδους 3*3 εκ και κάθετους 8 χιλ σε απόσταση 0,1 μ μεταξύ τους.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων τόνισε:

«Το έργο αυτό είναι μια πραγματική ευκαιρία για εμάς να συμβάλουμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου Μετεώρων. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την κοινωνική δραστηριότητα, την υγεία και την ευεξία των πολιτών μας. Ένας καλύτερα διαμορφωμένος χώρος σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για κοινωνικές συναντήσεις, αθλητισμό, ψυχαγωγία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας. Χωρίς πολλά λόγια και φανφάρες, αλλά με πράξεις συνεχίζουμε την ένταξη σε προγράμματα μελετών και την δημοπράτηση έργων για την ανάπτυξη και την βελτίωση του Δήμου μας»

Από το γραφείο του Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.