Τελευταίες Ειδήσεις

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Ρόδο


Δραματική παραμένει η κατάσταση στη Ρόδο όπου μαίνεται εδώ και επτά ημέρες η πυρκαγιά που έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές με τη μάχη για την κατάσβεσή της να διεξάγεται υπό ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο νησί.

Τέσσερα πλέον είναι τα μεγάλα πύρινα μέτωπα αυτή την ώρα με συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ νέα εστία ξέσπασε στη Μαλώνα σε σημειο που δεν έχει καεί.

Εντωμεταξύ εντολή εκκένωσης δόθηκε από το 112 και στους κατοίκους του χωριού Κάλαθος προκειμένου να εκκενώσουν προς Κολύμπια. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κάλαθος εκκενώστε τώρα προς Κολύμπια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

?? Ενεργοποίηση 1??1??2??

?? Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Κάλαθο, εκκενώστε τώρα προς #Κολύμπια

?? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

!? Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

?? https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 24, 2023

Νωρίτερα είχε διαταχθεί και η εκκένωση δύο ακόμα χωριών της Ρόδου, του Μαλώνα και των Μασσάρων, δεδομένου ότι υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά. Οι κάτοικοι των δυο χωριών κλήθησαν να κατευθυνθούν προς το χωριό Αρχάγγελος.

Την ίδια στιγμή μάχη για να μη μπεί η φωτιά στα χωριά Γεννάδι και Βάτι δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές ,στη νότια Ρόδο. Στην περιοχή έχουν σπεύσει αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροπλάνα. Νωρίτερα, με εντολή από το 112 είχε αποφασιστεί η εκκένωση και των δύο χωριών.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι και αλλάζει διαρκώς η φορά τους. Τιτάνια είναι η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, ενώ ένας αστυνομικός και ένας πυροσβέστης τραυματίστηκαν ελαφρά.

Ρουμάνοι πυροσβέστες κλήθηκαν μάλιστα να ενισχύσουν τις δυνάμεις στο χωριό Μάσσαρη, όπου πλησιάζει εκεί η φωτιά από το νέο μέτωπο.  Ειδικότερα, στο μέτωπο από Πλατάνια προς Μαλώνα, η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό με μεγάλη ταχύτητα και με αρκετά μέτωπα και στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την καταστροφική πορεία της προς το χωριό.

Η φωτιά στην περιοχή Γεννάδι και Βάτι εξακολουθεί να καεί συνεχώς και η μάχη δίνεται σε δύο σημεία: κάτω από τον ποταμό και στην επάνω πλευρά, περίπου τρία χιλιόμετρα από το χωριό Βάτι. Και σε αυτό το μέτωπο οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις υπερβάλλουν εαυτό προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά προς τα δύο χωριά Γεννάδι και Βάτι.

Στο Ασκληπειό η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμα της από το χωριό προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον δέκα σπίτια, με μία πρόχειρη εκτίμηση, καθώς η μάχη συνεχίζεται και εκεί λόγω των συνεχώς αναζωπυρώσεων.

Στα Λάερμα, χωριό το οποίο και αυτό έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά, υπάρχουν και εκεί αρκετές και σοβαρές αναζωπυρώσεις. Μάλιστα, πριν από λίγο κινδύνευσε ένα ακόμη σπίτι που ευτυχώς με ρίψεις νερού από πτητικά μέσα και τη σημαντική συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών, σώθηκε. Αυτή την ώρα οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται γύρω από το χωριό, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές όπως Απόλλωνα κα.

Επιπλέον πτήσεις οργανώνει η TUI για επαναπατρισμό Γερμανών και Βρετανών

Η TUI ανακοίνωσε σήμερα νωρίς το απόγευμα ότι θα διαθέσει έξι επιπλέον αεροσκάφη για τον επαναπατρισμό Γερμανών και Βρετανών τουριστών από τη Ρόδο.

Μια άλλη πτήση της TUI θα μεταφέρει Δανούς τουρίστες πίσω στο Μπιλούντ, τόνισε σε ανακοίνωση του το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο της Ευρώπης.

«Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχουν προγραμματιστεί επιπλέον πτήσεις, ενημερώνουμε τους πελάτες μας και οργανώνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα», δήλωσε ο Τόμας Ελερμπερκ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της TUI.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.