Τελευταίες Ειδήσεις

Μαρία Πανάρα. Ανακοίνωση υποψηφιότητας ως δημοτικού συμβούλου Δήμου Μετεώρων για τις Δημοτικές Εκλογές 2023, με τον ΣΥΝδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες”


Φίλες, φίλοι


Είμαι η Μαρία Πανάρα με καταγωγή από την Διάβα Καλαμπάκας. Ο χρόνος διαμονής μου μοιράζεται μεταξύ Αθήνας και Καλαμπάκας. Ωστόσο, άμεση προτεραιότητα μου είναι η μόνιμη διαμονή στον τόπο μου.


Είμαι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Έχω σπουδάσει Νοσηλευτική και διαθέτω μεταπτυχιακό στην “Κοινωνική Νοσηλεία και Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας”. Διαθέτω “παιδαγωγική επάρκεια” από την ΑΣΠΕΤΕ και πιστοποιήσεις “Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας” και “Management Δημόσιας Υγείας”.


Εργάζομαι ως υπεύθυνη τμήματος νοσηλείας στην Δομή Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Δαφνίου.


Ασχολούμαι με yoga και pilates τα οποία και φροντίζω να προωθώ αφού είναι δύο είδη γυμναστικής που ενισχύουν σώμα και πνεύμα με θεαματικά αποτελέσματα στην σωματική – πνευματική υγεία και κατ’επέκταση στην κοινωνική ενσωμάτωση του ατόμου.


Όσον αφορά τον τόπο μου και από την δική μου οπτική γωνία, έχω μία σειρά προτάσεων που απαιτούν όχι τόσο μεγάλους οικονομικούς πόρους όσο καλή και ικανή συνεργασία μεταξύ Δήμου και εμπλεκόμενων φορέων.


Περίθαλψη κατοίκων των ορεινών κοινοτήτων μας. Τακτική και συχνή προσέγγιση από το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας. Περιορισμός γραφειοκρατίας.

Άμεση διασύνδεση του Νοσοκομείου Τρικάλων με το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

Ίδρυση πιλοτικής  Δομής Ψυχικής Υγείας στην Καλαμπάκα.

Καμπάνια ενημέρωσης για τα ψυχοκοινωνικά νοσήματα στον πληθυσμό. Δεν υπάρχει ο “τρελλός του χωριού”. Υπάρχει άγνοια, έλλειψη εκπαίδευσης και απουσία δημόσιας δομής. Αυτά αναπόφευκτα οδηγούν σε ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό.

Τέλος, οι πεζοδρομήσεις, οι μονοδρομήσεις και η ρύθμιση κυκλοφορίας στην Καλαμπάκα, εμμέσως πλην σαφώς, έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία του πληθυσμού.


Εντάσσομαι στους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου απλά γιατί αυτή η ομάδα και ο αρχηγός της, με εκφράζουν απόλυτα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.