Τελευταίες Ειδήσεις

Χρέη στο Δημόσιο: Τέλος χρόνου για την ρύθμιση των 120 δόσεων


Λήγει αύριο Δευτέρα η προθεσμία για οφειλέτες του Δημοσίου να υποβάλλουν αίτηση επανένταξης στη ρύθμιση των 76 έως 120 δόσεων, εφόσον την είχαν απολέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023.

«Επιστροφή» στη ρύθμιση των 76 έως 120 δόσεων για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι αύριο Δευτέρα οι φορολογούμενοι - με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν τις δύο πρώτες δόσεις.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, ενώ εάν ο οφειλέτης έχει πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί, τότε έχει ένα μήνα περιθώριο να τα εντάξει στην πάγια ρύθμιση, διαφορετικά χάνει τις 120 δόσεις. Η προθεσμία της 31ης Ιουλίου, μάλιστα, ισχύει και για όσους θέλουν να εντάξουν στις 36 – 72 δόσεις οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2021, δηλαδή μέσα στην ενεργειακή κρίση.


Προσοχή! Παράταση δεν πρόκειται να δοθεί.


Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, για επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές. Όλες οι παραπάνω οφειλές ρυθμίζονται σε 12 έως 24 δόσεις με καταβολή της πρώτης δόσης τον Φεβρουάριο του 2024.


Πιο συγκεκριμένα, προβλέπονται:


χωρίς τόκους & προσαυξήσεις η αναστολή καταβολής τρεχουσών ή καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών

ρύθμιση οφειλών 12 – 24 δόσεις

πρώτη δόση τον Φεβρουάριο 2024

Ρύθμιση οφειλών ενεργειακής κρίσης:


αιτήσεις ως 31/7

36 – 72 δόσεις

οφειλές μετά την 01/11/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.