Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Ευθύμιος Γάτσιας υποψήφιος με τον Σωτήρη Παπαχρήστο


Είμαι 45 ετών γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεόπετρα – Καλαμπάκας. Το 1995 κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού τον οποίο υπηρετώ έως και σήμερα. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Παλιού και έχουμε μία κόρη ηλικίας σήμερα δέκα ετών, η οποία πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολειό Βασιλικής, διαμένοντας στη Θεόπετρα. Από την παιδική μου ηλικία και μετέπειτα στα μαθητικά μου χρόνια είχα έντονη συμμετοχή και δράση στα κοινά. Ενσωματώθηκα πολύ γρήγορα στα δρώμενα της τοπικής κοινωνίας του χωριού μας, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή την ανιδιοτελή πρόθεση μου να βοηθήσω και να προσφέρω όπου μπορώ. 

Είμαι μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου, συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια αυτός ο σύλλογος να καταφέρει να διατηρήσει ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, δίνοντας το παρόν σε όλες τις δράσεις του.

Ανέλαβα ως Πρόεδρος την Ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας και εδώ και τέσσερα χρόνια καταφέραμε με πολύ προσπάθεια, οικονομικό και ψυχικό κόστος να την αναδείξουμε ώστε να έχει αξιοπρεπή θέση. Επιστέγασμα της προσπάθειας αυτής , ήταν η άνοδος στη κατηγορία Α Τοπικό , για πρώτη φορά στην ιστορία μας . 

Είμαι εκλεγμένος στην Ένωση Στρατιωτικών Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΤΡ. εδώ και έξι έτη, κατέχοντας τη θέση του Αντιπροέδρου, με σκοπό να αναδείξουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα των ενεργών συναδέρφων. 

 Στην πορεία της ενεργούς συμμετοχής και δράσης μου στα παραπάνω, διαπίστωσα με μεγάλη μου λύπη, πως το μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο της περιοχής, το Σπήλαιο της Θεόπετρας παραμένει κλειστό! Κλειστό επίσης είναι και το μουσείο το οποίο και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Σπήλαιο. Ανέλαβα την πρωτοβουλία και επέδωσα υπόμνημα στην αρμόδια Υπουργό πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου ζητώντας την λειτουργία αυτού του τόσο σημαντικού αρχαιολογικού μνημείου, καταφέρνοντας να εξασφαλίσω από την ίδια όταν επισκέφτηκε το χωριό, την υπόσχεση της για δυο θέσεις φυλάκων για το μουσείο της Θεόπετρας. Έτσι το μουσείο βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία από τοτε. Μια πρωτοβουλία την οποία και δεν οικειοποιήθηκα για δικό μου προσωπικό όφελος και προβολή, αλλά αντιθέτως την παρουσίασα σαν μια πρωτοβουλία όλων των κατοίκων του χωριού μας και ιδιαίτερα των τοπικών αρχών, ήτοι του Ιερέα του χωριού, του Προέδρου του χωριού και του Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου. Όλες αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται μέχρι σήμερα που κατέχω τη θέση του Προέδρου, με την εκλογή μου στις Δημοτικές εκλογές του 2019, καταθέτοντας αντίστοιχο υπόμνημα στην Υπουργό Κυρία Λίνα Μενδώνη, αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος των κατολισθήσεων του Σπηλαίου . Το αίτημα βρήκε άμεση ανταπόκριση και με συντονισμένες ενέργειες Υπουργείου και Περιφέρειας διεξάγονται οι απαραίτητες εργασίες τη χρονική περίοδο που διανύουμε και τους ευχαριστώ για τη συνεισφορά τους. 

Στην πορεία μου ως πρόεδρος προσπάθησα να πετύχω με υπομονή και επιμονή ότι καλύτερο για το χωριό μου. Μερικά από αυτά είναι η διαμόρφωση των παιδικών χαρών, επισκευή κεντρικής πλατείας, καθαρισμό ρεμάτων, διαμόρφωση χώρων αθλητισμού.

Νιώθω πως έχω να δώσω πολλά ακόμη στο τόπο μας, έχω όρεξη, θέληση και στόχους. Νιώθω την ηθική υποχρέωση απέναντι στην κόρη μου και σε όλα τα νέα παιδιά αυτού του τόπου, να προσφέρω τις δυνάμεις μου για την πρόοδο του Δήμου μας, ώστε να μπορώ να τους αντικρίζω στα μάτια και να τους λέω ότι προσπάθησα για το καλό όλων κάνοντας το καθήκον μου, για αυτό όλοι πρέπει να ασχοληθούμε με τα κοινά. 

Για το λόγο αυτό επιλέγω να κατέλθω υποψήφιος ως Δημοτικός Σύμβουλος στη Δ.Ε Βασιλικής.  Έχω την διάθεση να προσφέρω  στον τόπο μου και πηγαίνοντας ένα σκαλί παραπάνω μπορώ να βοηθήσω και να  ανταποκριθώ στις σύγχρονες προκλήσεις της ευρύτερης πλέον περιοχής. Απόφασή μου είναι να συμπορευθώ με το Συνδυασμό ‘Ανοιχτοί Ορίζοντες’ και επικεφαλής το φίλο μου και συγχωριανό Σωτήρη Β. Παπαχρήστο.


Με εκτίμηση

Ευθύμιος Γάτσιας

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το Συνδυασμό 

‘ Ανοιχτοί Ορίζοντες’ Δήμου Μετεώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.