Τελευταίες Ειδήσεις

Τι ώρα ξεκινούν οι πανελλήνιες 2023: Πρεμιέρα στα ΕΠΑΛ με Νεοελληνική Γλώσσα

Πρεμιέρα σήμερα στις πανελλήνιες με χιλιάδες μαθητές να δίνουν τον πρώτο «ματς» σε ένα μακρύ αγώνα για την είσοδό τους στα ΑΕΙ με την νεοελληνική γλώσσα και το θέμα έκθεσης.

Πανελλήνιες 2023: Όπως κάθε χρόνο έτσι και σήμερα οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα πρέπει να φτάσουν στο εξεταστικό κέντρο της 8 π.μ. ενώ πανελλήνιες 2023 θα ξεκινήσουν στις 8:30 π.μ. Όλοι εύχονται η διαδικασία, τόσο στο πρώτο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας όσο και στα υπόλοιπα εξεταζόμενα μαθήματα, να προχωρήσει ομαλά και να μην υπάρξουν ευτράπελα όπως συνέβη με την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων.Το Dnews θα είναι δίπλα σε κάθε υποψήφιο, σε κάθε οικογένεια και θα μεταφέρει πρώτο όλες τις εξελίξεις. Η συνεργασία για 4η συνεχή χρονιά με τα φροντιστήρια Μεθοδικό θα έχει μόνο οφέλη για τους υποψηφίους καθώς, πρώτοι εδώ, θα μαθαίνετε τόσο τα θέματα που «έπεσαν» στις εξετάσεις όσο και τις σωστές απαντήσεις έτσι ώστε, νωρίς το μεσημέρι να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πως τα πήγαν.


Ταυτόχρονα, σήμερα το Dnews θα κάνει ενδελεχή ανάλυση όλων των θεμάτων, θα ασχοληθεί με την Νεοελληνική Γλώσσα και το θέμα έκθεσης αναλύοντας την προέλευσή του, τον συγγραφέα καθώς και θα επισημάνει τα δύσκολα σημεία των εξετάσεων.

Αύριο, σειρά έχουν οι υψοψήφιοι των ΓΕΛ. Οι αλλαγές

Οι αλλαγές στο μάθημα της έκθεσης Στα ερωτήματα για το μάθημα της Έκθεσης, στα οποία θα κληθούν να δώσουν οι απαντήσεις οι υποψήφιοι των τεσσάρων επιστημονικών πεδίων, υπάρχει μια μικρή αλλαγή. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά την περίληψη, προστίθενται 5 επιπλέον μονάδες. Δηλαδή, η περίληψη πλέον θα βαθμολογείται έως 20 μονάδες και ενδέχεται να δυσκολέψει παραπάνω τους υποψήφιους, με τη Β’ κατηγορία ερωτήσεων να «χάνει» 5 μονάδες


Οι αλλαγές στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών Ακόμα μια αλλαγή που αφορά στον τρόπο βαθμολόγησης των υποψηφίων των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Σπουδών, του 1ου επιστημονικού πεδίου Μέχρι πέρσι, στο μάθημα των Αρχαίων αποδίδονταν 60 μονάδες στο γνωστό κείμενο, το οποίο θεωρητικά είναι πιο βατό, και 40 μονάδες στο άγνωστο κείμενο.


Από φέτος, οι μονάδες χωρίζονται σε 50 και 50, στο σύνολο των 100, με το επίπεδο δυσκολίας, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, να ανεβαίνει για τους υποψηφίους του εν λόγω επιστημονικού πεδίου. Πολλαπλός μέσος όρος Σημαντική διαφοροποίηση και στους συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικό μάθημα. Αυτό σημαίνει ότι ένας υποψήφιος ανάλογα με το τμήμα που διεκδικεί θα έχει διαφορετικό μέσο όρο, καθώς κάθε πανεπιστημιακό τμήμα «πριμοδοτεί» διαφορετικό μάθημα. Αριθμός εισακτέων Για φέτος οι υποψήφιοι διεκδικούν 68.574 θέσεις σε ΑΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, σημειώνοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι.


Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, λόγω ΕΒΕ, είναι πιθανό να μην καλυφθεί το σύνολο των θέσεων Μηχανογραφικό Έπειτα από την ανακοίνωση των βαθμολογιών για τα εξεταζόμενα μαθήματα, στις αρχές Ιουλίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του μηχανογραφικού. Παράλληλαμ οιυποψήφιοι θα μπορούν να συμπληρώσουν και το παράλληλο μηχανογραφικό που αφορά την εισαγωγή τους σε δημόσια ΙΕΚ.


Επιπλέον, οκτώ τμήματα θα περιληφθούν από φέτος και στο 4ο Πεδίο, εκτός του 2ου και του 3ου που ήταν μέχρι πέρυσι. Πρόκειται για τα τμήματα Περιβάλλοντος στη Μυτιλήνη, στη Λάρισα, και τη Ζάκυνθο, τα τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής στην Αθήνα και την Κομοτηνή, το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στην Ορεστιάδα, το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα και το τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική στη Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.