Τελευταίες Ειδήσεις

Ενταξη της πόλης των Τρικάλων στις "100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030”

 


Στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας, 𝐅𝐨𝐫𝐰𝐚𝐫𝐝 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧, υπογράφηκε το Σάββατο 10/6, στα γραφεία της TIF-HELEXPO, σύμβαση "Παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη του Κλιματικού Συμβολαίου Πόλης (Climate City Contract) στο Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να υποστηριχθεί η ένταξη της πόλης των Τρικάλων στις "100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030”".


Από Αριστερά: Ο κ. Κυριάκος Τσιτουρίδης Managing Director της εταιρείας Mellon Labs, ο κ. Τάσος Τζήκας Πρόεδρος ΔΕΘ-HELEXPO, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και ο κ. Αθανάσιος Κουλουτμπάνης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αναπτυξιακή Ε.Π.Ε..

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΕ”, εταιρείας Συμβούλων με εξειδίκευση στις Έξυπνες Πόλεις, κ. Αθανάσιος Κουλουτμπάνης και ο Ιδρυτής και Managing Director της Mellon Labs, εταιρείας με εξειδίκευση στις Κλιματικές Τεχνολογίες, κ. Κυριάκος Τσιτουρίδης παρουσία του Προέδρου της TIF-HELEXPO κ. Τάσου Τζήκα.

Ο κύριος Τζήκας δήλωσε: Είναι ιδιαίτερη χαρά που δύο εταιρείες από την Θεσσαλονίκη καινοτομούν και αναλαμβάνουν τέτοια σημαντικά έργα. Με αυτή τη συμφωνία κλείνουμε την FORWARD GREEN 2023 και δίνουμε ήδη το στίγμα για το αποτύπωμα της FORWARD GREEN 2024.”


Η υπογραφή της σύμβασης και η ανάπτυξη του Κλιματικού Συμβολαίου Πόλης, αποτελεί το πρώτο βήμα στην προσπάθεια του Δήμου Τρικκαίων προς επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας και έρχεται να τονίσει την σημασία του ρόλου των αστικών κέντρων στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο και να παρέχει παραδείγματα ορθών κλιματικών πρακτικών για

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κύριος Παπαστεργίου δήλωσε: Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα και μια μέρα πολύ φωτεινή για τον Δήμο Τρικκαίων γιατί εδώ στην Helexpo, στη ΔΕΘ υπογράφουμε ένα Συμβόλαιο με το μέλλον των Τρικάλων. Στην ουσία υπογράφουμε τη σύμβαση με τους ανθρώπους οι οποίοι θα μας πάρουν από το χέρι και μαζί θα ταξιδέψουμε μέχρι το 2030 προκειμένου τα Τρίκαλα μαζί με άλλες πέντε ελληνικές πόλεις να πετύχουν κάτι το οποίο ουσιαστικά φαίνεται ακατόρθωτο, να πετύχουν τους στόχους της αποστολής που η Ευρώπη βάζει για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες Ευρωπαϊκές Πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.