Τελευταίες Ειδήσεις

Τουρίστρια ακολούθησε το GPS και έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα

 


Τα smartphones και οι τεχνολογίες GPS σίγουρα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Μας οδηγούν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στον προορισμό μας. Αλλά το να ακολουθούμε τυφλά τις οδηγίες του GPS μπορεί να μην είναι πάντα τόσο καλή ιδέα, όπως διαπίστωσε μια γυναίκα στη Χαβάη...


Η γυναίκα είχε επισκεφτεί την Χαβάη και ήθελε να κατευθυνθεί προς ένα λιμάνι, προκειμένου να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περιστατικά όπως αυτό γίνονται ολοένα και πιο συχνά, καθώς οι τουρίστες βασίζονται υπερβολικά στην τεχνολογία και αποτυγχάνουν να ασκήσουν κοινή λογική και προσοχή κατά την πλοήγηση σε άγνωστο έδαφος. Προειδοποιούν ότι οι συσκευές GPS μπορεί μερικές φορές να είναι αναξιόπιστες, ειδικά σε περιοχές με κακή κάλυψη σήματος ή δύσκολο έδαφος.


Ενώ είναι εύκολο να γελάσει κανείς με την ατυχία αυτής της γυναίκας η πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά όπως αυτό μπορεί να είναι απίστευτα επικίνδυνα. Σε αυτή την περίπτωση, η γυναίκα ήταν τυχερή και γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό.


Για να αποφύγετε παρόμοιες ατυχίες, είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να κάνουν την έρευνά τους και να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν συσκευές GPS. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχουν μαζί τους έναν φυσικό χάρτη ή μια εφεδρική συσκευή πλοήγησης, σε περίπτωση τεχνολογικών βλαβών ή σφαλμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.