Τελευταίες Ειδήσεις

Νέα διεθνής τηλεοπτική σειρά στη Θεσσαλία- Ξεκινούν τον Ιούνιο στο Πήλιο τα γυρίσματα του Castaways


Ξεκινούν στα μέσα Ιουνίου σε περιοχές του Πηλίου τα γυρίσματα μιας νέας διεθνούς παραγωγής,  της δραματικής τηλεοπτικής σειράς  Castaways που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Paramount+ για το BBC. Μετά  την ελληνική κωμωδία  The Bachelor 3  και τη  χολιγουντιανή ταινία   Haunted Heart με τον Μatt Dillon, η  Θεσσαλία επιλέχτηκε  ξανά ως το φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα  τηλεοπτικής παραγωγής, με σημαντικά οφέλη για την διεθνή προβολή της περιοχής, τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών παραγωγών  Film Office Thessaly συνεργάζονται  με την εταιρία παραγωγής  Green Olive Films, για  την ομαλή  και ασφαλή διεξαγωγή των γυρισμάτων και για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων. Η Green Olive Films (https://www.greenolivefilms.com)  έχει αναλάβει την εκτέλεση παραγωγής του «Castaways» σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Clapperboard Studios με έδρα το Λονδίνο. Πρόκειται για μία δραματική τηλεοπτική σειρά η οποία διαδραματίζεται σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, ωστόσο τα γυρίσματα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, από την άνοιξη έως το καλοκαίρι του 2023, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ηθοποιών.

Όλοι οι συντελεστές έχουν στο βιογραφικό τους δεκάδες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, γεγονός που αποτελεί εγγύηση για  την ποιότητα της σειράς, σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με το σενάριο, οι πρωταγωνιστές ξεκινούν  από το αεροδρόμιο του Λονδίνο για εξωτικό ταξίδι. Μετά την πρόσκρουση του αεροπλάνου στα νησιά Φίτζι και ενώ η ασφαλιστική εταιρεία ισχυρίζεται πως οι επιβαίνοντες είναι όλοι νεκροί, η αδερφή ενός εκ των θυμάτων δυσπιστεί και μεταβαίνει στο σημείο με σκοπό να ανακαλύψει την αλήθεια. Τα γυρίσματα που αφορούν στο Λονδίνο πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Αθήνα ενώ τα γυρίσματα που αφορούν στα νησιά Φίτζι θα πραγματοποιηθούν στο Πήλιο  και συγκεκριμένα στις παραλίες  Πλάκα, Φακίστρα, Παρίσαινα, Μυλοπόταμος, στις θαλασσοσπηλιές του Βένετου, στο δάσος της Ανάληψης και  στο Γαλανόρεμα. Γυρίσματα θα γίνουν και στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Τα γυρίσματα στην Αθήνα έχουν προγραμματιστεί  για  τις 22 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου και στη συνέχεια μεταφέρονται στην περιοχή του Πηλίου μέχρι  τις 15 Ιουλίου.

Η εταιρεία Green Olive Films έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους σκηνοθέτες και διαθέτει μεγάλη πείρα σε διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές.  «Βρισκόμαστε» δηλώνει ο εκπρόσωπος της εταιρίας «σε επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές,  την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το  Film Office Thessaly,  το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και  το Αεροδρόμιο. Πρωταρχικό μέλημα της ομάδας παραγωγής είναι η ασφάλεια του κινηματογραφικού συνεργείου, αλλά και της κοινότητας γενικότερα. Ευθυγραμμιζόμαστε με τα όλα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, ώστε να διεξαχθούν όλα ομαλά. Η  παραγωγή αποτελεί  τεράστια προβολή του τόπου μας παγκοσμίως και  θα ενισχύσει  οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες». Η  παραγωγή του  Castaways πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), του Οργανισμού που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης με σκοπό την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών και  επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας μέσω ανταποδόσεων. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.