Τελευταίες Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου για την γιορτή της Μητέρας


Σήμερα η μέρα  είναι αφιερωμένη σε όλες τις μαμάδες του κόσμου , σε αυτές που δεν προδίδουν , δεν εγκαταλείπουν , μόνο αγαπάνε..

Από τα χρόνια της αρχαιότητας  που γιόρταζαν την θεά Γαία που γεννά τον κόσμο όλο , στην μετέπειτα σύνδεση  της  με την Ορθόδοξη εκκλησία και την εορτή της Υπαπαντής  που τιμά την Μητέρα Παναγία , στην σύγχρονη εποχή των κινημάτων  και συμβολικών εκδηλώσεων του 20ου αιώνα που τιμούν το ρόλο της μητέρας , αυτή η μέρα λειτουργεί σαν μια μικρή υπενθύμιση  στο να αναλογιστούμε   πόσο σημαντικές είναι οι μητέρες μας ή τι κάνουν για μας.

Η λέξη «μάνα» είναι δύναμη , προστασία ,αγάπη ,τρυφερότητα.. Η μάνα όλα τα υπομένει , όλα τα αντέχει άλλα όχι την απώλεια του παιδιού της  ..Με αυτούς  τους μελαγχολικούς  συλλογισμούς ,φέτος,  έχοντας δοκιμαστεί από τις δυσβάσταχτες απώλειες νέων ανθρώπων της περιοχής μας ,οι σκέψεις  και οι προσευχές μας είναι σε εκείνες τις μανάδες που δίνουν τον δικό τους αγώνα , που περνούν τον δικό τους Γολγοθά ..σε αυτές τις ηρωίδες που θα τις έχουμε για πάντα στην καρδιά μας.

O Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.