Τελευταίες Ειδήσεις

« Το καλό μεταδίδεται και εμπνέει »

 Είναι πολύ ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι οι καλές πράξεις με έναν όμορφο τρόπο μεταδίδονται, αναγνωρίζεται η αξία τους, γίνονται παραδείγματα προς μίμηση και εν τέλει επαναλαμβάνονται από τους άλλους ανθρώπους, μεγαλώνοντας την αλυσίδα της προσφοράς.

          Αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια για την τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και την πρωτοβουλία της να ξεκινήσει τη συλλογή φυσικών κοτσίδων κομμένων μαλλιών, τις οποίες στη συνέχεια  προωθεί καταλλήλως ώστε να γίνουν περούκες που θα προσφερθούν σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι και η συλλογή πλησιάζει τον διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό των διακοσίων κοτσίδων, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η προσπάθεια αναγνωρίστηκε και αγκαλιάστηκε από το ελληνικό εθνικό τμήμα της ΙΡΑ και τις περισσότερες τοπικές διοικήσεις της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον.

          Δεν σταμάτησε ποτέ αυτή η προσπάθεια και είναι διαρκής η προσφορά από μέλη μας, φίλους και τις οικογένειες τους όμως, τρεις συνεχόμενες επισκέψεις για αυτόν το σκοπό σε λίγες μέρες, προκάλεσαν πολλά χαμόγελα ευχαρίστησης. Η αρχή έγινε με δύο μικρούς μας φίλους, τον Μάνο και την Παναγιώτα και τους γονείς τους. Τα δυο παιδιά, ξεχωριστά το καθένα, ζήτησαν να δωρίσουν τα κομμένα τους μαλλάκια όταν πληροφορήθηκαν από τους γονείς τους ότι αυτό θα βοηθήσει άλλους ανθρώπους και το χάρηκαν τόσο πολύ… Ακολούθησε μια καλή φίλη της ΙΡΑ Καρδίτσας, η κ. Χριστίνα Ζαχαροπούλου, δωρίζοντας για δεύτερη φορά αρκετές κοτσίδες που φροντίζει και συλλέγει η ίδια. Μάλιστα σ’ αυτή την επίσκεψη, στην υποδοχή της μαζί με τους ανθρώπους της ΙΡΑ Καρδίτσας βρέθηκαν, ο Διευθυντής Αστυνομίας Καρδίτσας, Ταξίαρχος κ. Μιλτιάδης  Αλεξάκης και ο υπηρεσιακός ιατρός, A/Y (YΓ) κ. Τηλέμαχος Αντωνίου.

        Επειδή όπως ειπώθηκε εξ αρχής το καλό μεταδίδεται και εμπνέει, η τοπική διοίκηση ΙΡΑ Καρδίτσας συνεχίζει την προσπάθεια και οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν μπορούν να στείλουν μήνυμα στο ipakarditsa@gmail.gr ή μέσα από τα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα. Οι κοτσίδες που συλλέχτηκαν θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου Άλμα Ζωής, για την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

          

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.