Τελευταίες Ειδήσεις

Η διεύθυνση Α΄βαθμιας στην Μαδρίτη

 Επιμόρφωση σε Δεξιότητες Μάθησης - The 4C’s

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ERASMUS+, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης για το σχέδιο Μαθησιακής Κινητικότητας με τίτλο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στις Δεξιότητες Μάθησης - The 4C’s» και αριθμό σύμβασης 2021-1-EL01-KA122-SCH-000030751 πραγματοποίησε επιμορφωτική επίσκεψη από 24 έως 28/4/2023 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί της Δ.Π.Ε. Τρικάλων συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια σχετικά με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό STUCOM της Βαρκελώνης. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τις δεξιότητες του σύγχρονου εκπαιδευτικού και τις μαθησιακές ανάγκες του σύγχρονου μαθητή, τα εκπαιδευτικά δεδομένα στην Ευρώπη του σήμερα και τις δεξιότητες μάθησης στο αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στη συνέχεια εργάστηκαν ομαδικά για την ανάπτυξη της επικοινωνιακής δεξιότητας, της ενεργητικής ακρόασης, της ενσυναίσθησης και της συναισθηματικής νοημοσύνης.
Ταυτόχρονα μοιράστηκαν καλές πρακτικές και στρατηγικές ενσωμάτωσης των δεξιοτήτων μάθησης στο σχολικό πρόγραμμα, με ουσιαστικό και μετρήσιμο τρόπο εντοπίζοντας τυχόν αστοχίες κατά την εφαρμογή τους.
Οι συμμετέχοντες αποκόμισαν πλήθος εμπειριών από τη σχολική ζωή των δύο χωρών, ήρθαν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές γλώσσες και νοοτροπίες. και επισκέφθηκαν μνημεία της Βαρκελώνης. Τα προγράμματα Erasmus+ δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να επικοινωνήσουν, να γνωρίσουν τον πολιτισμό άλλων χωρών, να κατανοήσουν και να αποδεχτούν την διαφορετικότητα, να αναπτύξουν σχέσεις αλληλεγγύης και συνεργασίας!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.