Τελευταίες Ειδήσεις

Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Τρικάλων με στη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας


Επτά  νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται το επόμενο διάστημα στην Π.Ε. Τρικάλων με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σε δημιουργική συνεργασία με Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλους φορείς η Περιφέρεια Θεσσαλίας    στηρίζει διαχρονικά  εκδηλώσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση και προβολή της παράδοσης και της  πολιτιστικής  κληρονομιάς, κινητοποιούν  τις τοπικές κοινωνίες, προσφέρουν ποιοτική δωρεάν ψυχαγωγία, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή  και  προωθούν την  κοινωνική,  τουριστική και οικονομική ανάπτυξη. Οι νέες εκδηλώσεις που εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας είναι οι εξής:

-Εκδήλωση στο Πετρόπορο στις 30 Ιουνίου  2023,  παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων  στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακό φαγητό και χορευτικά από τοπικούς συλλόγους. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Τρικάλων και ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος Πετροπόρου «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ».

-Εκδήλωση στην πλατεία της Αγίας Επίσκεψης Τρικάλων, τον Ιούλιο του 2023 με μουσική και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Τρικάλων και ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος Βαρούσι, σε συνεργασία με την Μουσική Σχολή Παπαστάθη.

-«Γιορτή πέστροφας» στο Βαθύρρευμα στις 5 Αυγούστου 2023.  Η καθιερωμένη εδώ και 20 χρόνια  γιορτή  στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακά φαγητά, ζωντανή ορχήστρα και  παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικούς συλλόγους  της ευρύτερης περιοχής.  Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Τρικάλων και ο  Μορφωτικός Σύλλογος Βαθυρρεύματος «Γκούρα».

-«Βίρβεια 2023», στην Κρανιά Ασπροποτάμου στις 5 Αυγούστου  2023. Εκδήλωση θεσμός με μουσικά και χορευτικά δρώμενα, αφιερωμένη στη ζωή και στο έργο του μεγάλου Κρανιώτη στιχουργού  Κώστα Βίρβου. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Τρικάλων και ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου.

-16ο Αντάμωμα Απανταχού Λιοπρασιτών, στις 12 Αυγούστου 2023, στην κεντρική πλατεία του χωριού με παρουσίαση χορευτικών του Συλλόγου καθώς και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής. Συνδιοργανωτές είναι η  Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Τρικάλων και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λιοπράσου ν. Τρικάλων.

-Εκδήλωση στο Ροπωτό, στις 14 Αυγούστου 2023 στην πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και αναβίωση τοπικών εθίμων  μέσα από πλούσια μουσικοχορευτική παρουσίαση. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Τρικάλων και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ροπωτού.

-Εκδήλωση στο Δενδροχώρι, στις 9 Σεπτεμβρίου 2023 στην πλατεία  του χωριού με αναβίωση εθίμων,  χορευτικά συγκροτήματα  και παραδοσιακό φαγητό. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας -Π.Ε. Τρικάλων και ο  Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δενδροχωρίου «Το Θεμέλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.