Τελευταίες Ειδήσεις

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

 


Συναντηση με τον Πρωθυπουργο

Ο Συλλογος ΑΜΕΑ ΕΛΠΙΔΑ  21-12-2019

 

Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ

 

Είναι γνωστή σ’ εσάς η δωρεά που κάναμε εγώ και η γυναίκα μου προς τον Δήμο Τρικκαίων, που αποτελείται από έναν οικοπεδαγρό εκτάσεως 11 στρεμμάτων, εντός του οικισμού ‘’Καραμαλή’’, μετά των εντός αυτού υπαρχόντων κτισμάτων εμβαδού 600,00 τ.μ., στον οποίο μέχρι πρότινος λειτουργούσε παιδότοπος. Είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έγινε στην Ελλάδα για άτομα με αναπηρία.

 

Η δωρεά αυτή έγινε για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη στέγαση όλων των ατόμων ΑμΕΑ του νομού Τρικάλων.

 

Γνωρίζω την ευαισθησία που έχετε για την κατηγορία αυτών των ανθρώπων (ΑμΕΑ), γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από το ότι ευθύς εξ αρχής που αναλάβατε της διακυβέρνηση της χώρας τον Ιούλιο του 2019, δώσατε προτεραιότητα από τις πρώτες σας συναντήσεις να είναι αυτή με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, η οποία και είχε ορισθεί στις 21 Αυγούστου 2019 και στην οποία συνάντηση δηλώσατε την πλήρη στήριξή σας στα ΑμΕΑ.

 

Στη συζήτηση που κάναμε κατά την συνάντησή μας, όταν επισκεφθήκατε την πόλη μας, τα Τρίκαλα, στις 21 Δεκεμβρίου 2019, όπου παρευρίσκονταν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ΑμΕΑ ‘’Ελπίδα’’,αυτή μας ρωτήσατε γιατί δεν προχωράει το έργο και σας απαντήσαμε ότι δεν υφίσταται η σχετική χρηματοδότηση.

 

Η δήλωσή σας ότι θα αναλάβετε το όλο θέμα Εσείς Προσωπικά μας χαροποίησε, διότι την υπόσχεσή σας την κάνατε Πράξη όταν επιστρέψατε στην Αθήνα, με την εντολή σας προς τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες για τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 3.000.000,00 ευρώ, πίστωση η οποία εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Εν όψει αυτού η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία έχει περιέλθει η υλοποίηση του έργου μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια και τούτο ανησυχεί τους γονείς των παιδιών ΑμΕΑ, αλλά και τα ίδια τα παιδιά. 

 

Το έργο, του οποίου ο σκοπός είναι ιερός και θα αποτελέσει μια όαση εκπαίδευσης, χαράς και αθλήσεως για μια κατηγορία ανθρώπων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα (νόησης, κινητικότητας κ.ά.) και που στο κάτω της γραφής δεν θα αφορά μόνο τα Τρίκαλα, αλλά ολόκληρη τη Θεσσαλία, αφού η έκταση του ακινήτου υπερβαίνει τα 11 στρέμματα, όπου μπορούν να γίνουν και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως ζητάει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο έτσι θα σταματήσει ο γολγοθάς και οι αγωνίες των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους.

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ

Με την επίσκεψή σας στα Τρίκαλα στις 11 Μαΐου 2023 Σας παρακαλούμε θερμά αν έχετε χρόνο έστω για πέντε (5) λεπτά να επισκεφθείτε τον χώρο που πρόκειται να δημιουργηθεί η δομή των ΑμΕΑ. Εμείς (εγώ δηλαδή και οι Σύλλογοι ΑμΕΑ) θα είμαστε εκεί στο χώρο και θα Σας περιμένουμε.

Με Σεβασμό και εκτίμηση

Χαράλαμπος και Ιωάννα Δεληλίγκα

Επίτιμα μέλη του Συλλόγου ΑμΕΑ ‘’Ελπίδα’’  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.