Τελευταίες Ειδήσεις

Καταδικάζουμε τον χαρακτηρισμό του Κόκκινου Στρατού ως εγκληματίες πολέμου


Καταδικάζουμε τον χαρακτηρισμό του Κόκκινου Στρατού ως εγκληματίες πολέμου, τα αντισοβιετικά-αντικομμουνιστικά προγράμματα και την επιδίωξη των κυβερνήσεων και της ΕΕ να τα περάσουν στην εκπαίδευση.

Φαίνεται ότι η ιδεολογικοπολιτική επίθεση τόσο της ΕΕ όσο και των χωρών-μελών της ενάντια στην ιστορία που έγραψαν οι λαοί στην πάλη τους κατά του φασισμού-ναζισμού στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο καθυπόταξης των λαών στη σαπίλα και στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος της εκμετάλλευσης, της φτώχιας της ανεργίας, της εξαθλίωσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της προσφυγιάς. Ο φόβος τους μπροστά σε ένα λαϊκό ξεσηκωμό κάτω από τις συνθήκες ισοπέδωσης της ζωής που δημιουργούν, με δεδομένη την ιστορική μνήμη της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών που συμβάλλει με την πείρα της να γίνεται υλική δύναμη του αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση σήμερα, στοιχειώνει κράτη και κυβερνήσεις της ΕΕ. Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρεμούρα τους να αθωώσουν τα εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας, γενικότερα του ναζισμού-φασισμού στην ιστορία του Β' ιμπεριαλιστικού Παγκόσμιου Πολέμου, παραχαράσσοντας και αναθεωρώντας την απελευθερωτική πάλη των λαών και το μεγάλο έπος που έγραψε σε αυτή την ιστορία η ΕΣΣΔ, ο λαός της και ο Κόκκινος Στρατός που πρωταγωνίστησαν σε αυτό το έπος. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να προωθούν αντισοβιετικά, αντικομμουνιστικά προγράμματα, όπως αυτό που επεξεργάστηκε το Εσθονικό Ινστιτούτο Ιστορικής Μνήμης σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στο Ταλίν, άρα και με το Γερμανικό κράτος, όπως και άλλα αντικομμουνιστικά ιμπεριαλιστικά επιτελεία της ΕΕ, των ΗΠΑ κ.λπ. - με στόχο την παραχάραξη και πλαστογράφηση της Ιστορίας του Β' ΠΠ θεωρώντας την ΕΣΣΔ υπεύθυνη για τον πόλεμο, και τον Κόκκινο Στρατό που απελευθέρωσε τη χώρα από τους ναζί κατακτητές ως κατακτητές και εγκληματίες πολέμου!! Στα πλαίσια της ανιστόρητης «θεωρίας των δύο άκρων», της προσπάθειας για εξίσωση του φασισμού με τον Κομμουνισμό, που τσάκισε το φασιστικό τέρας σώζοντας τους λαούς των κατεχόμενων χωρών.

Αυτό έγινε γνωστό με την πρόσκληση από το υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής κυβέρνησης που καλεί καθηγητές ιστορίας της Κύπρου και τους μαθητές των θερινών σχολείων να συμμετέχουν στα αντισοβιετικά και αντικομμουνιστικά προγράμματα, σύμφωνα με πρόσκληση της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης υποβάλλοντας αιτήσεις συμμετοχής σε αυτά. Δηλαδή από το Ινστιτούτο της Εσθονίας, χώρας της ΕΕ που έχει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα απαγορεύοντας τη δράση του, που απαγορεύει τα αντιφασιστικά σύμβολα και την αντιφασιστική δράση, γκρεμίζει και καταστρέφει τα μνημεία του αντιναζιστικού απελευθερωτικού αγώνα του λαού της και του απελευθερωτή Κόκκινου Στρατού και αναγορεύει σε ήρωες και αντιστασιακούς τους ναζιστές συνεργάτες των χιτλερικών στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου.

Άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι τόσο το Γερμανικό κράτος όσο και η ΕΕ προωθούν την απαράδεκτη «θεωρία των δύο άκρων», της ταύτισης του ναζισμού με τον κομμουνισμό, του Χίτλερ με τον Στάλιν, αθωώνοντας, έτσι, το φασισμό και ενσταλάζοντας το αντικομμουνιστικό δηλητήριο στις συνειδήσεις λαών και νεολαίας.

Υπενθυμίζεται ότι και στη χώρα μας οι Γερμανικές αρχές χρηματοδοτούν και προωθούν με τους ίδιους αντικομμουνιστικούς στόχους για την αναθεώρηση -παραχάραξη της ιστορίας του Β' ΠΠ, προγράμματα όπως τα γνωστά MOG (Μνήμες Κατοχής), είτε μέσω του γνωστού «Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας» και του «Ελληνογερμανικού ταμείου για το Μέλλον», όργανα του ΥΠΕΞ της ΟΔ Γερμανίας που δυστυχώς χρηματοδοτεί και η Ελληνική κυβέρνηση (η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας για παρόμοια προγράμματα), ενώ υπάρχουν και πρόθυμες τοπικές δημοτικές αρχές (Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, Καισαριανής κ.ά.) που ζητούν και έχουν πάρει χρηματοδότηση από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον.

Ο στόχος όλων αυτών των προγραμμάτων και παρεμβάσεων είναι να αλλοιωθεί η ιστορική μνήμη για το ναζισμό, τα εγκλήματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, την απελευθερωτική πάλη των λαών με επικεφαλής την ΕΣΣΔ αλλά και τα Κομμουνιστικά Κόμματα, γιατί αποτελούν παρακαταθήκη του αγώνα σήμερα για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού, του αγώνα για την σοσιαλιστική κοινωνία. Αλλά και να υποβαθμιστεί και υπονομευθεί το δίκαιο αίτημα του λαού μας για την πληρωμή των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων-αποζημιώσεων, κάτι που και η Ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει όπως φάνηκε και από τις τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού της Άκη Σκέρτσου, που προβάλλει «να κοιτάξουμε το μέλλον...». Ενώ μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά αρνούνται να διεκδικήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.

Το πρόγραμμα «Μνήμες Κατοχής» που αποκάλυψε και καταδίκασε η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, καταδίκασαν επίσης οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, πολλοί πανεπιστημιακοί, καθηγητές της Ιστορίας, βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση. Επίσης η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ έχει καταδικάσει τις αντικομμουνιστικές θεωρίες της ΕΕ που προσπαθεί να αλλοιώσει το χαρακτήρα της Αντιφασιστικής Νίκης είτε να αποσιωπηθεί η 9η Μάη, την οποία οι ανιστόρητοι ηγέτες της ΕΕ όρισαν ως ημέρα της Ευρώπης, και να υποβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΣΣΔ και των αντιστασιακών απελευθερωτικών κινημάτων. Ακόμα έχουν καταδικαστεί ο χυδαίος αντικομμουνισμός και οι προσπάθειες αναθεώρησης της ιστορίας του Β' ΠΠ από τις Βαλτικές χώρες αλλά και άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες της Ευρώπης και, τελευταία, η απαγόρευση χρήσης των συμβόλων της Αντιφασιστικής Νίκης και της Κόκκινης Σημαίας που υψώθηκε στο Ράιχσταγκ στο Βερολίνο σε εκδηλώσεις για την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν προσβολή στην μνήμη των δεκάδων εκατομμυρίων θυμάτων και αγωνιστών της Αντίστασης και των Αντιφασιστικών Απελευθερωτικών κινημάτων όλων των χωρών. Ενώ καταδικαστέα είναι και η στάση των ελληνικών κομμάτων που στηρίζουν είτε ανέχονται τέτοιες δράσεις και προγράμματα αναθεώρησης και αλλοίωσης της αληθινής Ιστορίας του Β' ΠΠ και αρνούνται, ουσιαστικά, μέχρι σήμερα να διεκδικήσουν την πληρωμή των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων-αποζημιώσεων από την ΟΔ Γερμανίας στη χώρα μας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς στη χώρα μας, τους γονείς, τη νεολαία και τους μαθητές, το λαό, να επαγρυπνούν ώστε να ακυρώσουν με τη δράση τους κάθε προσπάθεια να περάσουν τέτοια επικίνδυνα αντιδραστικά προγράμματα στην εκπαίδευση στην Ελλάδα προστατεύοντας τα παιδιά μας από την επιδίωξη να τους ενσταλάξουν στη συνείδηση αυτές τις ανιστόρητες, επικίνδυνες θεωρίες αθώωσης ουσιαστικά του φασισμού.

Τέλος, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί τους Αντιστασιακούς αγωνιστές και τις οικογένειές τους, τους Φίλους και απογόνους, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες και τα παιδιά τους, μαζί με την επαγρύπνηση, με το λαό και τη νεολαία, αποτροπής αυτών των προγραμμάτων, να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την απαράδεκτη στάση τους τόσο στην αποδοχή των ανιστόρητων θεωριών, όσο και στην άρνησή τους να διεκδικήσουν τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, και να ενισχύσουν αποφασιστικά το τιμημένο ΚΚΕ, το Κόμμα της Αντίστασης που μέχρι σήμερα, σταθερά και διαχρονικά, παλεύει για το δίκαιο αίτημα του λαού μας για πληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων και ενάντια στην παραχάραξη και αλλοίωση της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Γιατί δυνατό ΚΚΕ, όπως πάντα, σημαίνει δυνατός λαός για να μπορεί πιο αποφασιστικά να διεκδικεί τα λαϊκά δικαιώματά του και ταυτόχρονα να δημιουργεί συνθήκες αντεπίθεσης για την κατάργηση του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που θα καταργήσει οριστικά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους για να ζει ο λαός μας ειρηνικά και με ευημερία.

Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.