Τελευταίες Ειδήσεις

Η εικονική πραγματικότητα του κ. Μητσοτάκη και η αλήθεια της ερημοποίησης των χωριών στον τόπο μας


Παρουσίαση μίας εικονικής πραγματικότητας, με ξεπερασμένη αισθητική και απόλυτη απόκρυψη των κυβερνητικών αποτυχιών ήταν τελικά η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα.

Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε μία εικόνα για την Ελλάδα και το Νομό Τρικάλων η οποία δεν τέμνεται πουθενά με την κοινωνική πραγματικότητα.

Με την ακρίβεια που εξαφανίζει  τα διαθέσιμα εισοδήματα.

Με μια κυβέρνηση που χαϊδεύει τους ισχυρούς οι οποίοι είδαν τα κέρδη τους να πολλαπλασιάζονται σε βάρος της μεγάλης μάζας των πολιτών.

Με τα funds και να εκβιάζουν χιλιάδες δανειολήπτες ξεσπιτώνοντάς  τους από την πρώτη κατοικία.

Με ένα  παρακράτος υποκλοπών και μια ομπρέλα προστασίας από τη δικαιοσύνη για το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Με τις λίστες της ντροπής στα νοσοκομεία με τα χειρουργεία να παίρνουν συνεχώς αναβολές επειδή εγκατέλειψαν το ΕΣΥ.

Με ένα Νομό Τρικάλων σταθερά σε πτωτική πορεία η οποία πιστοποιήθηκε από τα αποτελέσματα της πρόσφατης απογραφής με τον πληθυσμό να μειώνεται κατά 6,9%, που αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στη Θεσσαλία.

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης για τα Τρίκαλα  της ανάπτυξης και της επιτυχίας, δεν συναντά τη ζώσα πραγματικότητα λίγα μόλις  χιλιόμετρα μακρύτερα, με τα χωριά μας να ερημώνουν από νέους ελλείψει εργασιών και  προοπτικής.

Αυτές τις ημέρες που επισκέπτομαι από άκρη σε άκρη το Νομό Τρικάλων το αίτημα των κατοίκων στα χωριά είναι κοινό: «Θέλουμε τα παιδιά μας να γυρίσουν στον τόπο μας» λένε και εγώ τους απαντάω πως «δεν αντέχω να βλέπω άλλους φίλους μου να φεύγουν στο εξωτερικό για εργασία». Είναι η κοινή αγωνία μας για εκείνα που τόσα χρόνια τώρα δε γίνονται για να μείνουν οι νέοι στον τόπο μας και αναγκάζονται να φύγουν μετανάστες στο εξωτερικό ή για σεζόν στα νησιά σε συνθήκες… γαλέρας.

Προοπτική για τους νέους μπορεί να υπάρξει μόνο αν υλοποιηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο

στον τουρισμό, στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στην έρευνα, προκειμένου να υπάρξουν πολλές καλές θέσεις εργασίας για να μείνουν και να δημιουργήσουν οι νέοι στον τόπο τους.

Αυτό το σχέδιο δεν υπάρχει ούτε ως πρωτόλεια σκέψη από τη Νέα Δημοκρατία η οποία παρουσιάζει μία εικονική πραγματικότητα ανάπτυξης η οποία όμως, στην πράξη αφορά μόνο τα ισχυρά συμφέροντα, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιμένει στο λαϊκισμό υποσχόμενος προγράμματα, «τύπου Θεσσαλονίκης» από το παρελθόν, που τόσο ακριβά πλήρωσε με νέα μνημόνια, ο ελληνικός λαός.

Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη ευθύνης έχει καταρτίσει και παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα Περιφερειακή ανάπτυξη και διασύνδεση του Τουρισμού με όλους τους κλάδους της οικονομίας και κυρίως με τον πρωτογενή που εξειδικεύεται ως εξής για την περιοχή μας:

Είναι εντελώς παράλογο σε χωριά που απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα από το επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας, στο τρίγωνο  Μετέωρα – Τρίκαλα- Ορεινός Όγκος,  στα οποία παράγονται καλά και ποιοτικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα αυτά να μην φτάνουν ποτέ στους επισκέπτες. Για να έχουμε τα αναγκαία  οφέλη, στο πρωτογενή τομέα για να μπορούν οι νέοι να μείνουν στα χωριά τους, θα  πρέπει να διασυνδέσουμε τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, ώστε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας , να είναι επιλογές στο ράφι των Ευρωπαϊκών χωρών, για να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια, για να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας  και για να κάνουμε τους νέους να μείνουν  στο Νομό Τρικάλων, να έχουν καλές θέσεις εργασίας και μια καλύτερη προοπτική.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για την περιφερειακή ανάπτυξη  το οποίο ακουμπά ακριβώς στο ζητούμενο για τα Τρίκαλα που είναι η διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή τομέα, όταν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν σκιαμαχούν απόντες από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η επιλογή ανήκει στους πολίτες: Θα επιλέξουν ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους με Νίκο Ανδρουλάκη και ΠΑΣΟΚ ή θα μείνουν στην παρακμή με τα χωριά τους να ερημώνουν;

Γιώργος Ηλιάδης

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Τρικάλων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.