Τελευταίες Ειδήσεις

Παρέδωσε την διερευνητική εντολή ο Κ. Μητσοτάκης


Στις 17:00 επέστρεψε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 


Οκ. Μητσοτάκης επανέλαβε νωρίτερα ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς ότι προτίθεται να επισπεύσει την σύγκληση και διάλυσή της, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:


Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.


Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή κι ότι προτίθεται να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα. Ο Πρωθυπουργός μετέφερε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.


Στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο ο Α. Τσίπρας


Αύριο, Τρίτη 23 Μαΐου,  στις 11.00 το πρωί αναμένεται να φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να λάβει εκείνος διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.