Τελευταίες Ειδήσεις

Εξαιρετική εμπειρία για πέντε μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας



Στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+ “ E citizenship and Democracy for Europes benefit” που επιχορηγείται από το ΙΚΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και συντονίζει το ΕΠΑΛ Καλαμπάκας με τη συμμετοχή του Λυκείου L.Fazzini- V. Giuliani από το Vieste της Ιταλίας και της Επιστημονικής Ένωσης για την προώθηση της Δια Βίου Εκπαίδευσης (Ε.Ε.ΔΙ.Β.Ε), 2 εκπαιδευτικοί και 5 μαθητές του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας επισκέφθηκαν την πόλη Vieste στην Ιταλία όπου πραγματοποιήθηκε η 3η διακρατική συνάντηση από 3-7 Μαΐου 2023. Το Vieste είναι μια γραφική παραθαλάσσια τουριστική πόλη  στην επαρχία της Φότζια, στην περιοχή της Απουλίας στην ΝΑ Ιταλία.

Στόχος του σχεδίου είναι να ενισχύσει τη δημοκρατική συνείδηση των μελλοντικών ψηφοφόρων και πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γενικότερα την ενεργό πολιτειότητα για την προάσπιση των ατομικών και συλλογικών συμφερόντων. Σε συνάφεια με τους παραπάνω στόχους οι μαθητές επισκέφτηκαν το δημαρχείο της πόλης όπου ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν την περιοχή  θέτοντας ερωτήσεις στην αντιδήμαρχο του Vieste.

Παράλληλα ενεπλάκησαν ενεργά με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό σε πλήθος διαδραστικών και βιωματικών δραστηριοτήτων με θέματα σχετικά με τον κεντρικό εννοιολογικό πυρήνα του προγράμματος «Δημοκρατία» όπως:

·         Παρουσίαση και ερωτηματολόγιο σχετικά με τις ομοιότητες και διαφορές της αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Δημοκρατίας

·         Διάλογος (Debate)/ δομή, αξία, τεχνικές

·         Ρόλος της τεχνολογίας στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών – Συμμετοχή μαθητών σε πλατφόρμα διαβούλευσης

Oι επισκέψεις και ξεναγήσεις στα πολιτιστικά/ θρησκευτικά/τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και της γύρω περιοχής εκτός από μια ενδιαφέρουσα γνωριμία με την περιοχή της Απουλίας συνέβαλαν στους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που ήδη έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των εκπαιδευτικών και μαθητών των δύο σχολείων.

Οι μαθητές που πήραν μέρος σε αυτή την διακρατική συνάντηση ήταν οι: Αναγνώστου Κωνσταντίνα, Φώτης Αθανασιος, Ευάγγελος Γκέκας, Μυτιληνέλη Νεκταρία, Φίλιππα Νίνα Το υλικό που αφορά στην υλοποίηση του σχεδίου είναι αναρτημένο στο σύνδεσμο: http://1epal-kalamp.tri.sch.gr/edemo

                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.