Τελευταίες Ειδήσεις

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: Πρόσκληση προς Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Μετεώρων για Εργαστήρια με Εκπαιδευτική Βαλίτσα της Action Aid!


H Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας  θα φιλοξενήσει έως τις 15/6/2023 την Εκπαιδευτική Βαλίτσα "Γνώρισε τον ανήσυχο ταξιδευτή 2Π" της Action Aid.

Η δανειστική εκπαιδευτική βαλίτσα 2Π ταξιδεύει από το 2013 σε δημοτικά και νηπιαγωγεία όλης της Ελλάδας και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να προσεγγίσουν την έννοια του Ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη. Ο κύριος 2Π, μια κούκλα που ενσαρκώνει τον Παγκόσμιο Πολίτη και τα ταξίδια του, είναι η αφορμή να αναπτυχθούν δραστηριότητες και να “ξεκινήσει” και το δικό σας ταξίδι στον κόσμο. Μέσα από μια πληθώρα μεθοδολογιών, απτικού και οπτικού υλικού τα παιδιά ανακαλύπτουν τι συμβαίνει στο κόσμο και πώς αυτός λειτουργεί, δίνοντας έτσι το ερέθισμα να προβληματιστούν για το ποιος είναι ο δικός τους ρόλος μέσα σε αυτόν.

 Βασικές έννοιες-θεματικές που προσεγγίζονται μέσα από τις δραστηριότητες είναι οι εξής:

·         Ανθρώπινα δικαιώματα

·         Φτώχεια

·         Ανισότητα

·         Περιβάλλον / Κλιματικές αλλαγές

·         Βιώσιμη Ανάπτυξη

·         Καταναλωτισμός

·         Περιβάλλον και Ανθρώπινη Υγεία

 

Προσκαλούμε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας να δηλώσουν συμμετοχή!

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο εξυπηρέτησης κοινού της Βιβλιοθήκης στα τηλέφωνα: 24320.23041-3

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.