Τελευταίες Ειδήσεις

Παντελής Κάπρος, υπηρεσιακός Υπουργός Ενέργειας: «Ο Σκρέκας είναι ο καλύτερος Υπουργός Ενέργειας από τη δεκαετία του ΄90 και μετά»


Στην αποτελεσματικότητα του Τρικαλινού βουλευτή στο ΥΠΕΝ αναφέρθηκε, στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, ο υπηρεσιακός Υπουργός κ. Παντελής Κάπρος, ο οποίος είναι καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο κατέχοντας την έδρα της Ενεργειακής Οικονομίας. Συγκεκριμένα ο κ. Κάπρος εξέπληξε λέγοντας: «Έχοντας συνεργαστεί, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, με όλους τους Υπουργούς από τη δεκαετία του 1990 και μέχρι σήμερα, ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας είναι ο καλύτερος! Πραγματικά  αποτελεσματικός, πρακτικός, με ταχύτητα αποφάσεων και νομίζω ότι είναι και αριθμομνήμων. Το λέω με πάσα ειλικρίνεια. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που άλλαξε άρδην η αντίληψη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο κ. Σκρέκας, παρουσία των απερχόμενων υφυπουργών και των γενικών γραμματέων, καλωσόρισε τον κ. Κάπρο στο Υπουργείο, αναφέροντας πως πρόκειται για έναν διακεκριμένο καθηγητή με πολυετή εμπειρία σε θέματα ενέργειας. Παράλληλα, ανέδειξε τη στενή τους συνεργασία, αφού ο κ. Κάπρος αποτελεί σημαντικό επιστημονικό συνεργάτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει συμβάλει σε κορυφαίες πρωτοβουλίες, όπως στη δημιουργία του καινοτόμου μηχανισμού φορολόγησης των υπερκερδών στην ηλεκτροπαραγωγή, τον Κλιματικό Νόμο αλλά και τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (Ε.Σ.Ε.Κ.).

Ο απερχόμενος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Καλωσορίζω και ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Κάπρο για τη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα. Η συμβολή του ήταν κρίσιμη για την ανακούφιση της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Του εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζομένους του Υπουργείου, χάρη στους οποίους επιτελέσαμε ένα πρωτόγνωρο σε μέγεθος και αξία έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.