Τελευταίες Ειδήσεις

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος Ολυμπιακή Εβδομάδα στα σχολεία από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

  Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας πραγματοποίησε 2ωρη Αθλητική ημερίδα αφιερωμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘ με θέμα, «Ολυμπιακή Παιδεία - 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία 2023».


  Το πρόγραμμα του Φορέα «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» επικεντρώνεται στην εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με διαχρονικές εκπαιδευτικές αξίες, μέσα από διαλέξεις, παιχνίδια, εκδηλώσεις, βιωματικές διδασκαλίες και αθλητικές δραστηριότητες, που υλοποιούνται σε ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Μακροπρόθεσμα επιδιώκεται η κοινωνικοποίηση, η επικοινωνία, η ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και οι αρμονικές διαπροσωπικές σχέσεις. Σε ένα σχολικό περιβάλλον που είναι πλέον πολυπολιτισμικό με διαφοροποίηση των χαρακτηριστικών των μαθητών/-τριών είναι σημαντική η ανάπτυξη αξιών, όπως η φιλία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη.


Ο Δ/ντής του Σχολείου προσκάλεσε για την υλοποίηση του προγράμματος την Ειδικότητα Βόλεϊ του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων με τον Υπεύθυνο καθηγητή της κ. Πατσιαούρα Αστέριο και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία προσφέροντας χαρά, ικανοποίηση και παιχνίδι σε όλους τους μαθητές/τριες.


 Μετά τον εισηγητικό πρόλογο του Διευθυντή ευχαριστώντας τον υπεύθυνο καθηγητή και τους φοιτητές/τριες της Ειδικότητας που προσήλθαν για να επιδείξουν το Ολυμπιακό άθλημα του βόλεϊ στους μαθητές/τριες του σχολείου, παρουσιάστηκε επίδειξη και αναφορά στις βασικές κινήσεις καθώς και στον τρόπο του παιχνιδιού από τους φοιτητές/τριες και στη συνέχεια όλοι οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες και με τις υποδείξεις των φοιτητών/τριών έπαιξαν για ένα δίωρο μεταξύ τους ώστε να επιδιωχθεί μέσω της βιωματικής διδασκαλίας η εξοικείωση και η εκμάθηση του αθλήματος του βόλεϊ με διασκέδαση και χαρά.


 Ο Διευθυντής του Σχολείου


                                                                                                                                                       Χρήστος Καραγεώργος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.