Τελευταίες Ειδήσεις

Ξεκινάμε την μάχη της 25ης Ιούνη Για να είναι η φωνή μας στην επόμενη Βουλή


Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μάη  ήταν μια βαριά ήττα για το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, αλλά ακόμα βαρύτερη συνολικά για την Αριστερά, για τα κινήματα, για τις ίδιες τις αρχές του Ανθρωπισμού. Όμως, το χρονόμετρο μηδενίστηκε κι ο αγώνας ξαναρχίζει δίνοντάς μας την ευκαιρία να τον ξαναδώσουμε με σημαντικά διαφορετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Είναι στο χέρι μας, αλλά και στο χέρι των πολιτών.

Τώρα είναι η ώρα της κρισιμότερης μάχης κατά την οποία έχουμε χρέος να ρωτήσουμε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους :

«Θέλεις αυτή η φωνή να είναι στη Βουλή; Είναι στο χέρι σου, γιατί όλα μπορούν να γίνουν αλλιώς.»

Από τη Δευτέρα ήδη ξεκινήσαμε την ανασύνταξη των δυνάμεών μας τόσο εκλογικά όσο και οργανωτικά με στόχο την προσέλκυση χιλιάδων ψηφοφόρων που αναγνωρίζουν την αξία της φωνής μας στη Βουλή, αλλά που δεν μας ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή.

Μπορεί να μας ψήφισαν πολύ λιγότεροι απ’ όσο περιμέναμε. Όμως είναι πάρα πολλοί εκείνοι που μετάνιωσαν ότι δεν μας ψήφισαν κι είναι έτοιμοι να το κάνουν την επόμενη φορά, σε λίγες εβδομάδες, όταν θα ξαναστηθούν οι κάλπες. Είναι στο χέρι μας να τους πείσουμε να το κάνουν, ώστε η πιο μαχητική και η πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση να ξαναβρεθεί στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του ψηφοδελτίου μας στην Περιφερει ακή Ενότητα Τρικάλων κρίνεται θετικό, καθώς διατηρήσαμε στο ακέραιο σχεδόν τις εκλογικές μας δυνάμεις που είχαμε συγκεντρώσει και το 2019 στα Τρίκαλα και μάλιστα παρουσιάσαμε την μικρότερη πτώση σε επίπεδο Νομού σε ολόκληρη την επικράτεια, με μείωση μόλις 0,2% και με απώλεια 170 ψηφοδελτίων !!!

Το ελπιδοφόρο αυτό αποτέλεσμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γρήγορη και πλήρη συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας, στην αναλογική εκπροσώπηση σε αυτό των περισσότερων εργασιακών και κοινωνικών ομάδων, δίνοντας τις προτεραιότητες που έδωσε ο κάθε ένας και η κάθε μία από τους υποψηφίους μας μέσα από τη στοχευμένη και μεθοδική παρουσίαση των θέσεων μας στην τοπική κοινωνία, με δράσεις και ακτιβισμούς που ξεπερνούσαν τα στερεότυπα «των επιτόπου» επισκέψεων και των μεγαλεπήβολων  και δαπανηρών συγκεντρώσεων, αρνούμενοι ταυτόχρονα να συμμετάσχουμε σε ένα προεκλογικό ρυπογόνο και αντιαισθητικό αγώνα , ξοδεύοντας εκατοντάδες χιλιάδες  ευρώ, ενεργώντας αναντίστοιχα στη δυσχερή οικονομική θέση χιλιάδων πολιτών και ψηφοφόρων.

Εξάλλου, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει εδώ και ημέρες, το κόστος αυτής της προεκλογικής μας καμπάνιας που συσπείρωσε 1.600 Τρικαλινούς πολίτες, στοίχισε μόλις 1.820 ευρώ, την ίδια ώρα που πακτωλός άδηλων πόρων ξοδεύονταν αλόγιστα από άλλα κόμματα και υποψηφίους τους, και κυρίως της «Μητσοτάκης Α.Ε».

Για αυτό τον αγώνα, αλλά και για αυτό το αποτέλεσμα που στηρίχθηκε από δεκάδες συντρόφους -ισες, συνοδοιπόρους , φίλους -ες και συναγωνιστές -στριες, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά τους στο συλλογικό μας αγώνα,  είμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι.

Τέλος, και στα Τρίκαλα το ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη μόνο ένα καθήκον έχουμε αντιμέτωποι με τις κάλπες της 25ης Ιουνίου: Ταπεινά, σεμνά και με πλήρη συναίσθηση ότι οι ψηφοφόροι απέρριψαν το Πρόγραμμά μας και το κάλεσμά μας για ρήξη, να συνεχίσουμε να λέμε αυτό που πιστεύουμε και να πιστεύουμε εκείνο που λέμε. Για τους ανθρώπους. Χωρίς ποτέ να μετράμε τα λόγια μας ανάλογα με το αν μας αποφέρουν αξιώματα. Σε αυτό το μοτίβο, σε αυτές τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, κοιτάζουμε στα μάτια τους πολίτες και τους λέμε: «Μόνο εσύ ξέρεις αν θέλεις η φωνή του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη να είναι στη Βουλή. Στο χέρι σου είναι.»

ΜέΡΑ 25 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.