Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου


Συναντήθηκα με το προεδρείο του συλλόγου στο γραφείο τους στο νοσοκομείο. Μέσα σε φιλικό κλίμα, μια και ήμασταν συνεργάτες επί της θητείας μου στην διοίκηση, συζητήσαμε τα προβλήματα, τα οποία με τα χρόνια χειροτερεύουν.

 

Υποστελέχωση, με τις ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις. Εργαζόμενοι με συμβάσεις και με πολλές εργασιακές σχέσεις, που πρακτικά δεν βοηθούν τις ειδικές μονάδες, ΜΕΘ, τεχνητό νεφρό, ΤΕΠ. Καθήλωση μισθών εδώ και μία δεκαετία, με υπερ εργασία κατά την φάση της πανδημίας, μια και εισέπραξαν μόνο χειροκροτήματα από την κυβέρνηση. ΑΝΗΣΥΧΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΣΥ , το οποίο δείχνει ζοφερό με τις ιδιωτικοποιήσεις, τα ΣΔΙΤ και την πρόσφατη κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Χωρίς ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και με την μη πλήρη ένταξη των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους στις μονάδες, συνεχίζεται η υπερεργασία και η σωματική τους  καταπόνηση. Αυτό το περιβάλλον έχει οδηγήσει αρκετό ποσοστό των εργαζομένων σε αποχώρηση και πρόωρη συνταξιοδότηση, επιτείνοντας το πρόβλημα περαιτέρω.

 

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ,εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμευόμαστε για:

 

·         Επαναφορά του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χαρακτήρα ΕΣΥ με πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρούς.

·         Άμεσα 5000 μόνιμες προσλήψεις και 15000 σε βάθος 4 ετίας από όλες τις ειδικότητες.

·         Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, ειδικά αυτών που «έβαλαν πλάτη» κατά την διάρκεια της πανδημίας.

·         Αυξήσεις μισθών, ανθυγιεινό επίδομα, ειδικά κίνητρα για άγονες περιοχές και ειδικότητες. Αύξηση των δαπανών για την υγεία.

·         Μισθός πρωτοδιόριστου γιατρού στα 2000 Ε και αναλογικά σε όλα τα κλιμάκια.

·         Πλήρες δημόσιο δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, που θα ανακουφίσει όλους τους πολίτες,αλλά και τα νοσοκομεία από το επιπλέον έργο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.