Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι των κυνηγών Καλαμπάκας στην στείρωση σκύλων

Κάθετα αντίθετοι με την απόφαση της κυβέρνησης για την στείρωση των κυνηγετικών σκύλων είναι τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας καλώντας να αρθεί τάχιστα αυτή καθώς θεωρείται καταστροφική για εκείνους και το αγαπημένο τους άθλημα.

Αυτό τονίστηκε μετά από συζήτηση και προβληματισμό κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην έδρα του συλλόγου στην Καλαμπάκα από όλα τα παριστάμενα μέλη.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε και μετά τις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ζ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας με την συμμετοχή κυνηγών από ολόκληρη τη Θεσσαλία και της περιοχής ευθύνης αυτής, συνέβη το αντίθετο, κάτι που φέρνει αντιμέτωπους τις χιλιάδες των κυνηγών της περιοχής και της χώρας γενικότερα με την ανακολουθία των κυβερνώτων.

Μάλιστα εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσουν με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας οι διοικήσεις των συλλόγων μελών της για να καθορίσουν τις περαιτέρω ενέργειες τους ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαίου.

Πέραν αυτού η ολομέλεια ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της περασμένης περιόδου και τον προϋπολογισμό για την νέα ενώ συζητήθηκε και η έκτακτη εισφορά προς την Ομοσπονδία ύφους 5 ευρώ καθότι οι υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί για την εύρυθμη λειτουργίας αυτής.

Σημειώνεται ότι συζητήθηκε και η αξιοποίηση των αποθεματικών συλλόγων της χώρας και ιδίως της Αττικής που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να ζητηθεί με παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου να δίδονται αναλογικά στους Κυνηγετικούς Συλλόγους της επαρχίας προκειμένου να υλοποιούν δράσεις για την προστασία της θηραματοπανίδας καθώς μεγάλος αριθμός κυνηγών των μεγάλων αστικών κέντρων εξέρχεται για κυνήγι στην περιφέρεια με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες των κατά τόπους συλλόγων.

Στην Κυριακάτικη ολομέλεια παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Μακρής ο οποίος αντάλλαξε απόψεις με τον ομόλογό του της Καλαμπάκας κ. Γάτσια, τα μέλη της διοίκησης και του συλλόγου για τα θέματα που απασχολούν έντονα της κυνηγετική οικογένεια.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.