Τελευταίες Ειδήσεις

Οι άπιστοι Θωμάδες της πολιτικής


Θέλω σήμερα - λόγω της ημέρας - να εκφράσω κάποιες σκέψεις για όσους έχουν στην πολιτική την ίδια στάση με τον άπιστο Θωμά του Ευαγγελίου. Ενώ βλέπουν ότι η σημερινή κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει πολλά και σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, αρνούνται να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξει καλύτερη διακυβέρνηση για τη χώρα.

  Είναι πολύ πιθανό αυτοί οι άνθρωποι να είναι επηρεασμένοι από τον τρόπο που παρουσιάζονται τα γεγονότα από τα Μ.Μ.Ε. που συνήθως προκαλούν πολιτική σύγχυση. Ίσως όμως να είναι και στην προσωπική τους ζωή χαρακτήρες δύσπιστοι και απαισιόδοξοι. Βλέπουν «το ποτήρι μισοάδειο», επικεντρώνονται στα αρνητικά και δυσάρεστα και συνήθως κρίνουν αυστηρά τους πάντες και τα πάντα - εκτός από τον εαυτό τους. 

  Την ίδια αρνητική στάση έχουν και στην πολιτική. Διαπιστώνω στις συζητήσεις που κάνω, ότι κάποιοι από αυτούς αισθάνονται τόσο απογοητευμένοι από την σημερινή κατάσταση που πιστεύουν ότι όλοι οι πολιτικοί ενδιαφέρονται  μόνο για την εξουσία και την τσέπη τους. Δεν μπαίνουν στον κόπο βέβαια να κάνουν συγκρίσεις και καταλήγουν στο εύκολο συμπέρασμα ότι «όλοι είναι ίδιοι». Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν  ότι δεν πιστεύουν στην πολιτική και δεν θέλουν να πάνε να ψηφίσουν.  

 Η αδιαφορία για την πολιτική και η αποχή από τις εκλογές δεν είναι λύση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άπιστοι Θωμάδες είναι ότι η ζωή τους - είτε το θέλουν είτε όχι - επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την πολιτική και συνεπώς με την αδιαφορία και την δυσπιστία είναι σαν να «πελεκάνε τα πόδια τους». Η ψήφος  είναι ένα όπλο πού πρέπει ο καθένας να το χρησιμοποιήσει ως υπεύθυνη προσωπική εντολή για το κοινό καλό αλλά και τη δική του ζωή.

Οι άπιστοι θωμάδες στην πολιτική αποτελούν μειοψηφία. Οι περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον ότι για τη βελτίωση της ζωής τους είναι αναγκαία  η πολιτική αλλαγή και μια κυβέρνηση που θα έχει το βλέμμα στραμμένο στην εξυπηρέτηση των πολλών. 

Πιστεύω ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία για να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες: Λογική αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, αποτελεσματικό και δίκαιο κράτος. Και νομίζω ότι μέχρι τις εκλογές και οι πιο επιφυλακτικοί και δύσπιστοι συμπολίτες θα δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την καθαρή νίκη που χρειάζεται για να προκύψει επιτέλους η προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα.


Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Εκ νέου υποψήφιος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.