Τελευταίες Ειδήσεις

Περιοδεία υποψηφίων του ΚΚΕ στις διευθύνεις εκπαίδευσης των Τρικάλων



Η ζωή των εκπαιδευτικών και τα όνειρα των μαθητών

δεν μπορούν να χωρέσουν στα σχέδια των άλλων κομμάτων.

Oι υποψήφιοι βουλευτές Τρικάλων του ΚΚΕ Γιώργος Καΐκης και Γεωργία Καπέτη επισκέφτηκαν το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ (Κέντρo  Διάγνωσης  Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης  ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις συζητήσεις με  το εκπαιδευτικό προσωπικό απασχόλησαν τα προβλήματα που εντοπίζονται και αφορούν

στην κάλυψη των θέσεων της υπηρεσίας κατά βάση από αναπληρωτές,

στην μη πρόβλεψη κάλυψης της ειδικότητας του παιδοψυχιάτρου αναγκάζοντας σε παραπομπή μαθητών σε δημόσιες δομές γειτονικών νομών,

στην παλαιότητα της κτηριακής υποδομής

και τις ελλείψεις σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους,

στο αντιδραστικό νομοθέτημα της ατομικής αξιολόγησης.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ μεταξύ άλλων τόνισαν πως : « η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την μεταφορά των κρατικών ευθυνών στις πλάτες των εκπαιδευτικών και των γονέων, δηλαδή η εκπαίδευση και η ειδική αγωγή να γίνει από κατεκτημένο κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα σε ατομική υπόθεση –ευθύνη της κάθε οικογένειας , δηλαδή να πορεύεται ο καθένας ανάλογα με τη δυνατότητα του πορτοφολιού του και να μετατραπεί η εκπαίδευση σε ακόμη μεγαλύτερο πεδίο επιχειρηματικής δράσης και κερδοφορίας για λίγους σχολάρχες, επενδυτές κλπ. Με το μάρμαρο να το πληρώνει πάλι η λαϊκή οικογένεια.

Χρόνια τώρα, όλες οι κυβερνήσεις διαθέτουν όλο και λιγότερα κονδύλια στην εκπαίδευση, είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα σχολίων που πέφτουν οι οροφές , που πλημμυρίζουν όπως πρόσφατα νηπιαγωγείο στα Τρίκαλα , που είναι χτισμένα με τον παλιό κανονισμό αντισεισμικής θωράκισης (πριν 40 και πλέον χρόνια) ,όπως τα μισά σχολεία των Τρικάλων , που ξεπαγιάζουν χωρίς θέρμανση , που απειλεί η ΔΕΗ για διακοπή ρεύματος λόγω χρεών… 

Από την άλλη εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε μεγαλοεπιχειρηματίες για επιδοτήσεις πχ Ηellenic Τrain , έργα, υποδομές και φοροαπαλλαγές πχ πετρέλαιο χωρίς φόρο στους εφοπλιστές.»  

   Μίλησαν πως « η ταύτιση των άλλων κομμάτων στα κρίσιμα και στην παιδεία βγάζι μάτι , αφού προκειται για πολιτικές που ψηφισαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και  στο 3ο μνημόνιο» ,καθώς ως συνέπεια αυτών «για την αναγκαιότητα να ψηφιστεί το ΚΚΕ στις εκλογές της 21η Μάη γιατί σήμερα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες, με ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ, με όσο γίνεται πιο αδύναμα τα κόμματα που θα συγκροτήσουν την επόμενη κυβέρνηση, ο λαός να στείλει ισχυρό μήνυμα απόρριψης, μη συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης μέρας.

Πιο δυνατό το ΚΚΕ για να βγουν επιθετικά στο προσκήνιο οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις τους. Γιατί στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση, και από την κάλπη, πρέπει να είναι «οι ζωές μας .Γιατί η ζωή των εκπαιδευτικών και τα όνειρα των μαθητών δεν μπορούν να χωρέσουν στα σχέδιά αυτών των πολιτικών , αυτών των κομμάτων..

Τώρα ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσει η ελπίδα, η αισιοδοξία μέσα στο λαό , γιατί όσο πιο δυνατό ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός ο λαός»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.