Τελευταίες Ειδήσεις

Τον φασισμό τον τσακίζουμε στους δρόμους και στην κάλπη


Με μηδενική αίσθηση ειρωνείας, το κόμμα του κ. Πλεύρη, του κ. Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, έρχεται με τροπολογία να μας παρουσιαστεί ως το δήθεν ανάχωμα στην ακροδεξιά. Η Νέα Δημοκρατία που ανέχτηκε, εξέθρεψε και συμπεριέλαβε στους κόλπους της τον ακροδεξιό εσμό, δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο στην Αριστερά ότι δήθεν «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή. Τόσο με τη ρητορική όσο και με τις πολιτικές του, ο κ. Μητσοτάκης και η ισχυρή στο κόμματο ακροδεξιά πτέρυγα φλερτάρει ξεδιάντροπα με τους φασίστες. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τις ραδιουργίες του κ. Μπαλτάκου, γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, με τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες.

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή στάθηκε ενάντια στον ακρωτηριασμό της δημοκρατίας, στο όνομα της δήθεν προστασίας της. Δεν μπορεί να υπονομεύονται  τα δικαιώματα των πολιτών, με πρόφαση την υπεράσπιση τους. Ιστορικά, το αποτέλεσμα αυτής της υπονόμευσης είναι πάντα η ενίσχυση των αντιδραστικών δυνάμεων που δήθεν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

Πόσο μάλλον στην περίπτωση της ΝΔ, η οποία πέρα από τα ακροδεξιά στελέχη τα οποία έχει δεχθεί στους κόλπους της, έχει νομιμοποιήσει και την πολιτική ατζέντα των ναζιστών, κάνοντάς την πράξη με τον φράχτη στον Έβρο, με τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και την ασυδοσία της αυθαίρετης βία της αστυνομίας, υιοθετώντας ολόκληρη την ακροδεξιά πολιτική ατζέντα των στο τομέα των δικαιωμάτων και της μεταναστευτικής πολιτικής.

Οι προσπάθειες νομικής καταπίεσης του ναζισμού έχουν ως μόνο αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του αφηγήματός του, που τον θέλει «θύμα» της δημοκρατίας. Οι συμπολίτες μας οι οποίοι, για διαφόρους λόγους, σκέφτονταν να τους υποστηρίξουν δεν μεταπείθονται όταν το κόμμα ποινικοποιείται. Αντιθέτως, οι ενδοιασμοί τους για την κοινοβουλευτική δημοκρατία που τους οδήγησαν στην ακροδεξιά, ενισχύονται. Τα πέρα δώθε με τις τροπολογίες για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν στην κυβέρνηση τη δημοκρατία και την δικαιοσύνη, για τις οποίες δήθεν κόπτονται: τις χρησιμοποιούν κατά το πώς τους βολεύει, εργαλειακά. Αυτά θυμίζουν άλλες, ανώμαλες εποχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, τις οποίες διαδέχτηκαν σκοτεινές σελίδες της ιστορίας μας.

Είναι ανεπίτρεπτο να δίνεται το δικαίωμα στην άρχουσα τάξη να αποφασίζει ποιος έχει και ποιος δεν έχει το δικαίωμα της εκλογής. Μόνο με τους αγώνες στους δρόμους και στον δημόσιο διάλογο μπορεί να νικηθεί η μάχη απέναντι στον φασισμό. Η μόνη λύση για την πάταξη του ναζισμού είναι η ενίσχυση της δημοκρατίας, όχι η υπονόμευσή της.

Αλλά να πατάξουν το φασισμό και το ρατσισμό αυτοί που χτίζουν φράχτες στα σύνορα, αυτοί που βουλιάζουν βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα μνημόνια που φτωχοποιούν τον λαό, είναι μάλλον απίθανο.

ΜέΡΑ 25 - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.