Τελευταίες Ειδήσεις

Διονύσης Τσακνής: «Η Τέχνη συστατικό της δράσης και της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ»



Μέσα σ' ένα ιδιαίτερα ζεστό και συντροφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες, η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ με ομιλητή τον Διονύση Τσακνή, υποψήφιο βουλευτή Eπικρατείας του Κόμματος.

Άνθρωποι του πολιτισμού, άνθρωποι που ο Πολιτισμός είναι μέρος της ζωής τους,  που βλέπουν τις τέχνες ως κοινωνική ανάγκη και διέξοδο, καθώς και παλιοί γνώριμοι συναγωνιστές, γέμισαν τοΝ χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, όπου έγινε η εκδήλωση.

Μνήμες κοινών αγώνων και αναζητήσεων ήλθαν στην επιφάνεια, ερωτήσεις και προβληματισμοί για τη σχέση Τέχνης και πολιτικής, για την επαφή της νέας γενιάς με τον Πολιτισμό, αλλά και για τη διέξοδο, για έναν Πολιτισμό που προάγει τον άνθρωπο και δεν είναι προϊόν για πώληση ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός, απασχόλησαν τη δημιουργική συζήτηση . Κάνοντας όλους να φύγουν πιο «γεμάτοι», πιο δυνατοί για τις μάχες στη ζωή και τον αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων.

Είναι τιμή για μένα να με προτείνει το ΚΚΕ στα ψηφοδέλτια του αγώνα

Ο Διονύσης Τσακνής ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Είναι τιμή για μένα να με προτείνει το ΚΚΕ και να με περιέχει στα ψηφοδέλτια του αγώνα. Όλα τα κόμματα δοκιμάστηκαν. Εμείς θα είμαστε στον δρόμο με τις απόψεις μας και θα δείχνουμε αυτή τη διαφορά ήθους και στάσης. Δεν μπαίνει ζήτημα με ποιους θα συνεργαστούμε. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι στις αγωνιστικές διεκδικήσεις, στα Συνδικάτα, στους μαζικούς φορείς. Από τη δουλειά μας, εμείς οι καλλιτέχνες ανοίγουμε δρόμους. Δεν υπάρχει ουδέτερη τέχνη. Η δική μας τέχνη υπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό, τις ανάγκες των απλών ανθρώπων. Η προσπάθεια να αποκόψουν τον καλλιτέχνη από την πολιτική του δράση έχει αποτέλεσμα να τον αποπροσανατολίσει από τις ανάγκες της κοινωνίας και να τον καταστήσουν ακίνδυνο». 

Στη συνέχεια τόνισε ότι «το ΚΚΕ, είχε πάντα μια ζωντανή δημιουργική σχέση με τον κόσμο της Τέχνης. Όχι μόνο με τους ποιητές, τους ερμηνευτές, τους συνθέτες, αλλά με όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αυτό εκφραζόταν ποικιλοτρόπως. Το ΚΚΕ πραγματοποιεί επιστημονικά συνέδρια, γεμίζει στάδια τιμώντας μουσικοσυνθέτες όπως πρόσφατα τον Σ. Ξαρχάκο. Διοργανώνει το μεγαλύτερο φεστιβάλ νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, με την συμμετοχή 100δων καλλιτεχνών, που ήταν και είναι ένας χώρος, μέσα από τον οποίο ξεπήδησαν μια σειρά νέοι δημιουργοί και καλλιτέχνες. Πάντοτε στήριζε τη νέα δημιουργία, που προσεγγίζει την πραγματικότητα με το μάτι της κοινωνικής προόδου και πάντοτε βρισκόταν στην κατεύθυνση να μπορεί πλατύτερα ο λαός μας να συμμετέχει ενεργά στα καλλιτεχνικά γεγονότα».

Η Τέχνη συστατικό της δράσης και της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ

Έπειτα σημείωσε ότι «για το Κόμμα μας η αληθινή Τέχνη είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής και ιδεολογικής του δράσης, απαραίτητο μάλιστα στις σύγχρονες συνθήκες, όπου τα πολιτιστικά απόβλητα πνίγουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ έχουν μια άλλη πολιτιστική λογική, μια άλλη φιλοσοφία ζωής, ριζικά αντίθετη με τη φιλοσοφία ζωής που έχει ο καπιταλισμός και οι εκφραστές του. Γι' αυτό και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ πέρασαν λαμπρές προσωπικότητες της Τέχνης.

Σε αυτή τη μάχη, οι άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού μπορούν να συμβάλλουν με τη στάση τους, τη δημιουργία τους και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ώστε να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια.

Για το ΚΚΕ, η Τέχνη και ο Πολιτισμός καθώς και οι άνθρωποί του, είναι ισχυρό όπλο ώστε ο λαός μας να μείνει όρθιος απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει ανεξαρτήτως χρώματος».

                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.