Τελευταίες Ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο Κώστας Καραμανλής


Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


«Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω» δήλωσε, κάνοντας λόγο για παραίτηση ως «ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα».Αναλυτικά η δήλωσή του:


«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.


Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.


Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.


Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.


Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».


Eθνική τραγωδία: 36 νεκροί, 72 τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα


Στους 36 ανέρχονται οι νεκροί -σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής- και σε 72 οι τραυματίες που νοσηλεύονται - εκ των οποίων οι έξι σε ΜΕΘ -, με βάση το νεότερο απολογισμό από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων, μιας εμπορικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας, έξω από τη Λάρισα, λίγο πριν τις σήραγγες στα Τέμπη. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι εννέα υπάλληλοι του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων οι μηχανοδηγοί των δύο αμαξοστοιχιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.