Τελευταίες Ειδήσεις

Σκρέκας: Εθνικός πρωταθλητής η ΔΕΗ – Δεν ιδιωτικοποιείται το νερό


Την πρόθεση της ΔΕΗ να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια χαιρέτισε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος έσπευσε να επιδοκιμάσει την πρόσφατη εξαγορά της ENEL Romania.


«Η ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων καταναλωτών. Είναι κοινή πεποίθηση ότι σήμερα η ΔΕΗ έχει μια δεσπόζουσα θέση στην ελληνική οικονομία. Εάν η Επιχείρηση μείνει στάσιμη, τότε θα συρρικνωθεί. Γι’ αυτό, πρέπει να επεκταθεί» σχολίασε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.


Πρόσθεσε δε, ότι πλέον η ΔΕΗ αποτελεί έναν… εθνικό πρωταθλητή, παρότι το 2019 βρισκόταν στα πρόθυρα της διάλυσης και της χρεοκοπίας.


Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, ο υπουργός Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι «το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει φυσικό μονοπώλιο». «Δεν έχουμε καμία πρόθεση και δεν πιστεύουμε ότι είναι σωστό να ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία παροχής ύδατος στην Ελλάδα.


Όσον αφορά τις επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. «Η αυξομείωση των τιμών οδηγεί σε ανάλογη αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε έως ότου τελειώσει η κρίση: προσιτές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για όλους».


Τέλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναφέρει το – newmoney.gr – να υπάρξουν νέες προκηρύξεις για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» και το «Αλλάζω συσκευή». «Βασικό κριτήριο των αποφάσεών μας είναι η ανταπόκριση των πολιτών, της κοινωνίας. Κι επειδή αυτή είναι μεγάλη σε όλα τα προγράμματα που σας ανέφερα, όποτε βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο θα επανερχόμαστε».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.