Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσκεψη του πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψηφίου Χρήστου Σιμορέλη στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας.

 Ο διοικητής κ. Κελεπούρης τον ενημέρωσε διεξοδικά  για την προσπάθεια που καταβάλει με ζήλο αλλά και για τις  παροχές που επιζητά ώστε να  αναβαθμιστεί το κέντρο. Είναι μεγάλη ανάγκη να ενταχθεί το κτήριο  -κατασκευής  του 1985-  στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, να κάνει είσοδο στο αέριο ως  πηγή ενέργειας και να προσλάβει άμεσα χειριστή ακτινολογικού και παρασκευαστή  μικροβιολογικού εργαστηρίου.

Κρίνεται αναγκαία η αναβάθμιση για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Δήμου Καλαμπάκας, ένα δήμο ως επί το πλείστων ορεινό αλλά και με μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα. Βέβαια το έργο της μονάδας υγείας θα γίνονταν αρτιότερα αν κάποιες ειδικότητες όπως του  πνευμονολόγου, του νευρολόγου, του ορθοπεδικού  ήταν μόνιμες στο κέντρο και όχι με την μορφή  μιας εβδομαδιαίας παρουσίας, όπως συμβαίνει τώρα. Επιτακτική  κρίνεται και η μόνιμη παρουσία δύο ακόμη ειδικοτήτων, μικροβιολόγου και ακτινολόγου.

Ο κ. Σιμορέλης τόνισε στον Κ. Κελεπούρη και στους  υγειονομικούς του πως  σήμερα ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας είναι αναγκαιότητα. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνεται ο χαρακτήρας της πρωτοβάθμιας φροντίδας με μια λογική  προσωρινότας και ενίσχυσης της ιδιωτικής αγοράς.

Ο υποψήφιος βουλευτής του υποσχέθηκε από τη μεριά του πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να  μεριμνήσει των θεμάτων ως επερχόμενη κυβέρνηση. Ανέλυσε  μάλιστα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  που περιλαμβάνει:

·         Τριπλασιασμό δομών Τοπικών Μονάδων Υγείας. Από τις 127 που λειτουργούν σήμερα, 380 σε ολόκληρη την χώρα.

·         Εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού σε όλη την επικράτεια και για κάθε οικογένεια.

·         Λειτουργία ανά δήμο Πολυδύναμων Κέντρων Υγείας.

·         Δίκτυο Ολοκληρωμένης κατ’ οίκον Φροντίδας.

·         Κινητές Ομάδες Υγείας, για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών εξοπλισμένες με πολλές ειδικότητες.

·          Σχολική Υγειονομική Φροντίδα, με τη συγκρότηση των Σχολικών Ομάδων Φροντίδας υγείας με ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και νοσηλευτές στα σχολεία της χώρας.

Χρήστος Σιμορέλης

Πρώην βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος









Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.