Τελευταίες Ειδήσεις

Τέμπη: «Ποτέ δεν εγκατέλειψα τη θέση μου» – Τι υποστήριξε ο σταθμάρχης που προφυλακίστηκε


Πάνω από επτά ώρες κράτησε η απολογία του σταθμάρχη που προφυλακίστηκε και ήταν βάρδια το μοιραίο βράδυ που σημειώθηκε η τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς μετά από τη σύγκρουση τρένων. 


Ο 59χρονος σταθμάρχης δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων της ανακρίτριας και του εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του, ενώ δεν αναγνωρίζει όπως ανέφερε ο δικηγόρος του τη φωνή του σε διάφορες ηχογραφημένες συνομιλίες που κυκλοφορούν. 


Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο πελάτης του που προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα απάντησε σε ό,τι τον ρώτησε η ανακρίτρια και προσπάθησε να βοηθήσει τη διαδικασία της ανάκρισης μιλώντας για τα πάντα έστω και αν σε κάποια πράγματα προκύπτουν ευθύνες και για τον ίδιο.


Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, κ. Στέφανος Παντζαρτζιδης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο πελάτης του «είπε τα πάντα. Μετά λόγου αληθείας, συγκλονισμένος είπε τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες στον εαυτό του ή όχι. Αν προκύψει από τα στοιχεία που κατέθεσε και από αυτά που συλλέγει η ανάκριση ότι την συγκεκριμένη μέρα θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλα άτομα πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της πάρα πολύ καλά».


Τόνισε επίσης ότι ο σταθμάρχης δεν «έπινε» και δεν «γλένταγε» τη μοιραία στιγμή όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σημειώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η επικοινωνιακή αλητεία.


Σε ερώτηση για τις συνομιλίες με τους μηχανοδηγούς και τους άλλους σταθμούς, σχολίασε πως «Με ίδια αγωνία περιμένουμε κι εμείς, για αυτά που ακούγονται, να πάρουμε επιτέλους την ηχογραφημένη συνομιλία γιατί δεν αναγνωρίζουμε τη φωνή μας. Ποτέ δεν εγκατέλειψε τη θέση του. Ο άνθρωπος ήταν εκεί συνεχώς και μέσα σε ένα σατανικό χρονικό διάστημα, περίπου 20 λεπτών, ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια όλης της κεντρικής Ελλάδας».


Στην ερώτηση για το αν τοποθετήθηκε στη θέση του σταθμάρχη με πολιτικό μέσο, απάντησε πως μέσα από τη διαδικασία της κινητικότητας «πήρε τη θέση» και πως δεν υπήρχε λόγος να βάλει πολιτικό μέσο καθώς ήταν ο μόνος που έκανε αίτηση για τη συγκεκριμένη θέση.




Παρών στην απολογία του σταθμάρχη ήταν παρών ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Απόστολος Τζαμαλής.


Η διαδικασία θα συνεχιστεί, καθώς προστίθενται συνεχώς στοιχεία. Είναι και άλλοι που θα κληθούν να συνδράμουν στην όλη υπόθεση, η οποία αναμένεται να τραβήξει σε μάκρος.


Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει 

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.


Επίσης αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.


Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερε το Star, το μοιραίο βράδυ ένας συνάδελφος του σταθμάρχη που τον βρήκε να επικοινωνεί με την πυροσβεστική τον ρώτησε τι έγινε.


Ο σταθμάρχης αρχικά απάντησε πως «υπάρχει σύγκρουση, μου λένε για μία σύγκρουση». Ο συνάδελφος τον ρωτάει «τι έκανες;» και ο σταθμάρχης φέρεται να απάντησε «μάλλον έχει πέσει νταλίκα πάνω στο τρένο».


Ο συνάδελφος του σταθμάρχη φέρεται να απάντησε «πως είναι δυνατόν να έπεσε νταλίκα από την Εθνική πάνω στο τρένο;». Ο σταθμάρχης τα είχε χαμένα, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.


Να σημειωθεί ότι ότι στον τόπο του δυστυχήματος, το μακάβριο έργο της πυροσβεστικής σχεδόν τέλειωσε, καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια, τα συντρίμμια και τα ευρήματα. Απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, οπότε και θα ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.