Τελευταίες Ειδήσεις

Τρίκαλα: Μεγάλη κινητοποίηση και σιωπηρή διαμαρτυρία της νεολαίας για την τραγωδία στα Τέμπη


Μεγάλη συμμετοχή κυρίως της νεολαίας της πόλης αλλά και αρκετών πολιτών, είχε σήμερα το κάλεσμα που απηύθυνε ο φοιτητικός σύλλογος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για σιωπηρή διαμαρτυρία στη μνήμη των νεκρών το βράδυ της Παρασκευής, ύστερα από την τραγική τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου έχασαν την ζωή τους 57 άτομα, ενώ άλλα 56 αγνοούνται.

Η αρχική συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης, όπου φοιτητές και νεολαίοι μέσα σε βαρύ κλίμα βουβού πόνου και βαθιάς συγκίνησης για τον χαμό τόσων αθώων ψυχών, κρατώντας στα χέρια αναμμένα κεριά και δάδες στη μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες του δυστυχήματος, που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποφευχθεί, αν τηρούνταν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως τονίστηκε στη συγκέντρωση, που κατέληξε μετά από πεζή πορεία μπροστά στο κτήριο του ΟΣΕ στα Τρίκαλα «Πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των λίγων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Η νέα γενιά βράζει από θλίψη και αγανάκτηση. Ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στη θέση των νεκρών παιδιών. Η απάντηση στο μήνυμα “στείλε μου όταν φτάσεις” δεν έφτασε ποτέ! Θα γίνουμε η φωνή των νεκρών. Έχουμε μεγάλες ευθύνες να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Σπάμε τη σιωπή, την υποκρισία, την προπαγάνδα της ψευτιάς. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και οι ένοχοι γνωστοί: Το κράτος και η εταιρεία, για τα κέρδη τους, θυσιάζουν ζωές»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.