Τελευταίες Ειδήσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Τρικάλων για την απόλυση επτά εργαζομένων


Την πόρτα της εξόδου θα δουν από αύριο επτά εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων που απασχολούνταν στη φύλαξη, αφού η υπηρεσία περνάει στα χέρια του εργολάβου.


Το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του τοπικού νοσηλευτηρίου καταγγέλλοντας την απόφαση αυτή, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους για την επόμενη μέρα.


Τέσσερα χρόνια στη φύλαξη του νοσοκομείου συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου που από αύριο θα κληθεί να εγκαταλείψει τη θέση του.


Ο κ. Παπαευθυμίου μετέφερε την αγωνία των συναδέλφων του για την επόμενη μέρα.


Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος κα. Σταυρούλα Κόσσυβα ανέφερε ότι ο εργολάβος για την απασχόληση ίδιου αριθμού φυλάκων θα στοιχίσει 129.820 ευρώ το έτος, όταν το ποσό αυτό είναι λιγότερο.


Παράλληλα, τόνισε ότι το επόμενο διάστημα λήγει η σύμβαση για επτά άτομα στην εστίαση και 48 άτομα στην καθαριότητα.


Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων κα Βάσω Μπακάση κατήγγειλε την απόφαση της Κυβέρνησης και ζήτησε να μείνει ανενεργός ο νόμος που δίνει τη δυνατότητα επιστροφής των εργολάβων στα νοσοκομεία.


Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την κατάργηση των νόμων για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις (ΣΔΙΤ) που «απαγορεύουν την μετατροπή των συμβάσεων σε αόριστης διάρκειας», τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να μετατραπούν άμεσα σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων(ΣΟΧ, επικουρικό, ΟΑΕΔ),με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.