Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑμεΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου ΑμεΑ ¨ΕΛΠΙΔΑ¨ Νομού Τρικάλων προγραμματίστηκε συνάντηση τεσσάρων συλλόγων ΑμεΑ με τον Δήμαρχο Τρικκαίων  στο Δημαρχείο  με κοινό αίτημα την ενημέρωση σχετικά με την πορεία αξιοποίησης της δωρεάς του κ. Μπάμπη Δεληλίγκα.

 

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τεσσάρων συλλόγων Τρικάλων

 

1.     Σύλλογος Αρωγή Τρικάλων κ. ΛΟΥΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

 

2.      Σύλλογος ΑμεΑ Ελπίδα Ν.Τρικάλων κ. ΡΙΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  , κα  ΚΥΡΜΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ ΚΑΙ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ

 

3.      Σύλλογος Συμπαράσταση Τρικάλων κ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

4.      Πανελλήνιος συλλ. Τυφλών ΠΕ Δυτ. Θεσσαλίας   πρόεδρος κ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

 

 

Δυστυχώς, προς έκπληξη όλων, αν και ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δεν παραβρέθηκε χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση για την απουσία του. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων παρέμειναν στο γραφείο του Δημάρχου και ενημερώθηκαν σχετικά από τον κ. Καλλιάρα, τη διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών κα Σαριώτη και τη μηχανικό κα Νικολαραία.

Πέρασαν τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δωρεάς και ακόμη παρουσιάζονται δυσεπίλυτα προβλήματα που καθυστερούν την πορεία των έργων και καθιστά αδύνατη την έκδοση άδειας.

1.      Η επικοινωνία και οι απαντήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου για την έγκριση της άδειας είναι πολύ αργή, μια και στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου υπάρχει μόνο μία υπάλληλος (όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα σε πολλές υπηρεσίες) με πολύ όγκο δουλειάς.

2.      Στο νέο φάκελο που θα αποσταλεί εντός ολίγων ημερών ( όπως λάβαμε διαβεβαιώσεις) από τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων το ζήτημα των ορίων του οικοπέδου με το ποτάμι θα λυθεί με προσωρινή οριοθέτηση

3.       Ο κ. Μπάμπης Δεληλίγκας  έχτισε Εκκλησάκι στο χώρο του οικοπέδου, το οποίο μάλιστα είχε προβλέψει στα συμβόλαια της δωρεάς, για το οποίο θα εκδιδόταν άδεια μαζί με τα υπόλοιπα κτίρια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες όμως μας αναφέρουν το παρόν ως αυθαίρετο ναό 80 τετραγωνικών μέτρων και 360  κυβικών μέτρων που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και θα γίνει προσπάθεια αλλαγής χαρακτηρισμού.

Η μετέπειτα τηλεφωνική διαβεβαίωση από τον δωρητή προς εμάς είναι ότι δεν ξεπερνά τα 35 τετραγωνικά μέτρα.

Αυτό διαπιστώθηκε και από εμάς την επόμενη της συνάντησης από προσωπική επίσκεψη στο χώρο. Οι εξωτερικές διαστάσεις χωρίς να υπολογίζονται οι καμπύλες είναι 8χ5. Άρα ο χώρος που καταλαμβάνει στο οικόπεδο είναι max 40 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικά…

 

 

4.Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση στο γραφείο του Δημάρχου, στο οικόπεδο της δωρεάς βρίσκονται παράνομα - αυθαίρετα κτίσματα (ίσως και η οικία του κ Δεληλίγκα), τα οποία καθιστούν την έκδοση άδειας δύσκολη.

Όμως με ρητή διαβεβαίωση του κ. Δεληλίγκα, τα ¨κτίσματα¨- γεώτρηση- μαντρί - αποθήκη και ό,τι άλλο, είναι όλα νομιμοποιημένα πριν γίνει η δωρεά, καταβάλλοντας μάλιστα κάθε απαιτούμενο αντίτιμο. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να μεταβιβαστεί. Εδώ έχουμε τις απορίες με το τι τελικά συμβαίνει.

Από μέρους μας έχουμε υποχρέωση απέναντι στα μέλη μας που αγωνιούν αλλά και την  τοπική κοινωνία, να ενημερώσουμε σωστά και αν είναι δυνατόν τεκμηριωμένα. Η αλληλογραφία των αρμόδιων υπηρεσιών καθυστερεί, αλλά σε συνεργασία μπορεί να εξασφαλιστεί η πιο γρήγορη έκβαση. Πλέον, οι σύλλογοι έχοντας έναν κοινό σκοπό, είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν αλλά και να επικρίνουν. Ο χρόνος που κυλά με αδράνεια είναι εις βάρος των παιδιών και των οικογενειών μας, γι΄αυτό δηλώνουμε παρόντες, διαβεβαιώνοντας τα μέλη μας ότι θα προσπαθήσουμε να γεφυρώσουμε εμείς τα προβλήματα που ¨βλέπουν¨ οι υπηρεσίες.

 

Τρίκαλα 9.3.2023

 

Υπογράφουν οι κάτωθι Σύλλογοι Νομού Τρικάλων

 

Σύλλογος Αρωγή Τρικάλων

Σύλλογος ΑμεΑ Ελπίδα Ν.Τρικάλων

Σύλλογος Συμπαράσταση Τρικάλων

Πανελλήνιος συλλ. Τυφλών ΠΕ Δυτ. Θεσσαλίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.