Τελευταίες Ειδήσεις

«ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΖΗΤΩ»


Γράφει ο Δρ.Κώστας Πατέρας,

D. Ed., M.Ed.,Ph.D

 

      Όλα δείχνουν, πως το πολιτικό σύστημα, με την σημερινή του μορφή, μπήκε στο κρεβάτι «του Προκρούστη», γι’αυτό υπάρχουν οι μεγάλες αναταράξεις, που θα οδηγήσουν σε ανατροπή.

      Καταλύτης, στην διαμόρφωση νέου πολιτικού χάρτη, είναι το τραγικό δυστύχημα, κατά πολλούς «ομαδικό έγκλημα», στα Τέμπη.

      Η συσσωρευτική απήχη των πολιτών, με την κοσμοπλημμύρα στους δρόμους, έχει να κάνει και με θέματα Οικονομίας, Απονομής της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας και με τους πλειστηριασμούς.

      Το Μαξίμου είναι χαμένο στο … όνειρο του επιτελικού κράτους και στον έρωτα… για την εξουσία.

      Τα λάθη του Μητσοτάκη, που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα προσωπικό κόμμα, είναι πολλά και μη αναστρέψιμα.

      Αντί να στηρίξουν οι κυβερνώντες τον φτωχό πλέον και δυστυχισμένο Λαό, αυτοί στήριξαν με πάθος τα συμφέροντα των ολίγων.

      Έτσι κάπως πέρασε η χώρα μας στην φάση της Ιδιωτικοποίησης των πάντων και της εξαθλίωσης.

      Ο Ο.Σ.Ε., που έχει και την … τιμητική του αυτήν την περίοδο, απαξιώθηκε και διαλύθηκε για να κερδίσουν οι ιδιώτες και οι κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες.

      Η «πολύχρωμη» κυβέρνηση Μητσοτάκη, κοίταγε μόνο τον προσωπικό της συμφέρον και γύριζε την πλάτη στα δίκαια αιτήματα των κοινωνικών ομάδων.

      Αδύναμο και Άχρωμο το στελεχιακό δυναμικό της «Α.Ε. του Μαξίμου», χρησιμοποίησε την μαύρη προπαγάνδα και είπε πολλά ψέμματα.

      Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πουλούσε στον Λαό «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

      Ειδικότερα για την Ο.Σ.Ε. φέρει μεγάλη ευθύνη και ο Μητσοτάκης, ο οποίος, ενώ ήταν ενήμερος για το χάος στα τρένα και για το δίκτυο… «Καρμανιόλα», τα παρουσίαζε ότι λειτουργούν όλα τέλεια.     

      Πριν λίγους μήνες στην Πάτρα ο Πρωθυπουργός μίλαγε για τηλεδιοίκηση και για ETCS.

      Τα γνώριζε όλα τα κακώς κείμενα στις ράγες των τρένων και φυσικά τώρα δεν «δικαιούται» να κάνει τον …. Ανήξερο, όπως είπε ο Κώστας Τζαβάρας, βουλευτής της Ν.Δ.

      Η τραγωδία ήταν μεγάλη και τα ντοκουμέντα εκθέτουν τον Πρωθυπουργό, τον Γεραπετρίτη, τον παραιτηθέντα Υπουργό, Κώστα Καραμανλή, και φυσικά τον Άδωνη Γεωργιάδη.

      «Φάντασμα» ήταν το Κέντρο Τηλεδιάσκεψης στην Λάρισα και στην Θεσσαλονίκη.

      Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ)… ξεμπροστιάζει τους πάντες, δηλ. Πρωθυπουργό, Υπουργούς και τον Ο.Σ.Ε. με την ανακοίνωση, για την εκπαίδευση Σταθμαρχών και Κλειδούχων.

      Ο Γεραπετρίτης στις 8-3-23 τόνιζε πως η εκπαίδευση των ανθρώπων, που προσελήφθησαν, όπως προσελήφθησαν, ήταν «πλήρης» ενώ η ΡΑΣ στις 16-03-23 είπε πως η εκπαίδευση ήταν «ελλιπής και ανεπαρκής».

      Ο Πρωθυπουργός αντί να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί, θέλει να φορτώσει το έγκλημα των Τεμπών σε λίγους υπηρεσιακούς παράγοντες και να αφήσει εκτός Δικαιοσύνης κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και φυσικά και τον εαυτό του.

      Ο Μητσοτάκης θέλει να ναι Ανεύθυνος, για να επιβιώσει πολιτικά. Στις Πυρκαγιές, στις πλημμύρες, στο φιάσκο της Αττικής Οδού, τον περασμένο χειμώνα, στις Υποκλοπές, στο Θέμα Πάτση και λοιπών, στην Υγεία και στο έγκλημα των Τεμπών παρουσιάζεται Αμήχανος, Ανήξερος και Ανεύθυνος.

      Είναι ντροπή και ασέβεια να αποκαλεί ο Πρωθυπουργός «θυσία» την ομαδική δολοφονία στα Τέμπη, εκτός κι αν αυτός πιστεύει στο Μολώχ…

      Η κοινωνία, όμως, έχει αντίθετη άποψη, όπως έχουν και οι χαροκαμένοι γονείς, σύζυγοι, συγγενείς και φίλοι των δολοφονηθέντων στα Τέμπη.

      Το έγκλημα των τρένων χρεώνεται σ’ όσους κυβερνούν την χώρα και είναι καταλύτης πολιτικών εξελίξεων.

      Η οργή της κοινωνίας είναι τεράστια, όπως, καταγράφηκε στις πρόσφατες διαδηλώσεις αλλά και η πτώση της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, όχι η Ν.Δ. του Καραμανλή, είναι πρωτοφανής. «Είναι τομάρια» είπε ένας χαροκαμένος πατέρας.

      Καμία δημοσκόπηση δεν δίνει στον Πρωθυπουργό πάνω από 28%, προς τον παρόν, γιατί το μέλλον θα ναι πολύ οδυνηρό για την «Αγία Οικογένεια» και για το πολιτικό σύστημα της Διαφθοράς, της Διαπλοκής και της Συγκάλυψης.

      Κυοφορείται κυβέρνηση Συνεργασίας, από την πρώτη Κυριακή, με εξωκοινοβουλευτικό Πρωθυπουργό και στα όνειρα του Πρωθυπουργού, για μια ακόμα τετραετία, μπαίνει, οριστικά, ταφόπλακα.

      Ας μην «νίπτει τα χείρας του» ο Μητσοτάκη. Αυτός πρωτίστως, ευθύνεται για όλα και πρέπει να φύγει.

      Ο Λαός θέλει Ευστάθια, Ασφάλεια, Ευημερία, Δημοκρατία, Ισότητα, Αξιοκρατία και προ πάντων Ανθρωπιά.

      «’Ανθρωπον Ζητώ», όπως έλεγε ο Κυνικός φιλόσοφος Διογένης (412-323 π.Χ).

      Θα τον βρεί, άραγε η Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.