Τελευταίες Ειδήσεις

Χαιρετίζουμε τη συγκλονιστική συμμετοχή λαού και νεολαίας στην απεργιακή συγκέντρωση στα Τρίκαλα




Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ χαιρετίζει τη συγκλονιστική, μαζική και μεγαλειώδη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην  απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Μάρτη .

Ιδιαίτερα θέλουμε να χαιρετίσουμε τους εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που με τα νιάτα τους, την αποφασιστικότητα τους και το καθαρό βλέμμα τους πλημμύρισαν την Πλατεία Ρήγα Φεραίου και πορεύτηκαν μαζί με τους απεργούς εργαζόμενους και  εργαζόμενες  των Τρικάλων  τις πλατείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις και φώναξαν με πείσμα “το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί”.

Ναι, δεν θα ξεχαστεί, θα φροντίσουμε εμείς γι’αυτό, όλοι και όλες.

Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, πέφτει βαριά η σκιά της θλίψης και οργής από το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Βλέποντας τα μάτια των μητέρων, των πατεράδων, των συγγενών, των φίλων, να πλημμυρίζουν από πόνο για τα αδικοχαμένα παιδιά, σφίγγουμε τα δόντια γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπήσουμε. Για να μην αφήσουμε το προδιαγεγραμμένο έγκλημα να ξεχαστεί, να συγκαλυφθεί.

Γιατί όσα μας πονούν και μας συγκλονίζουν, δεν είναι ένα μονόπρακτο έργο, για να αναζητήσει κανείς μόνο το τι πήγε στραβά, ποιος δεν έπαιξε σωστά το ρόλο του… Οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις.

            Άλλωστε αυτό διαμηνύσαν χιλιάδες λαού στα Τρίκαλα και σ’ όλη την Ελλάδα : Δεν φταίει η καλιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα , φταίνε το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα . 

Συνεχίζουμε οργανωμένα ενάντια στην πολιτική του κέρδους, των εγκληματικών ευθυνών των κυβερνήσεων διαχρονικά που βάζουν στο ζύγι «κόστη και ζημιές» που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές.

Τώρα είναι η  ώρα να πάρει ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία την κατάσταση στα χέρια τους. Με την οργάνωση της πάλης τους, τη συσπείρωση στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς και τον συντονισμό τους να παλέψουν ανυποχώρητα, διεκδικώντας με κριτήριο τις σύγχρονες δυνατότητες για ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες, κόντρα στην επιχειρηματική δράση και τη στρατηγική του κεφαλαίου.

Τώρα είναι η ώρα να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για όλα όσα έχει ανάγκη στη δουλειά και τη ζωή του, τα οποία τσακίζουν το κράτος και οι κυβερνήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο έτσι θα αποδοθούν πραγματικά οι ευθύνες και θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο!

Τώρα είναι η ώρα για το λαό  και τους νέους της πόλης  για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων !

Είναι χρέος απέναντι στα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη, απέναντι στα παιδιά μας, να δυναμώσουμε το αγωνιστικό το αγωνιστικό ρεύμα της σύγκρουσης με την πολιτική και το κράτος που αφήνουν απροστάτευτο το λαό και τα παιδιά του, επειδή προστατεύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.