Τελευταίες Ειδήσεις

Η Καλαμπάκα θρηνεί τα 3 αγγελούδια

Συγκλονισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία της Καλαμπάκας, όπως και ολόκληρο το πανελλήνιο από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών με 57 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους και τραυματίες.

Το απόγευμα της Κυριακής μια λαοθάλασσα κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της πόλης τιμώντας τη μνήμα της ΘΩΜΗΣ, ΧΡΥΣΑΣ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ και στη συνέχεια έγινε ένα ποτάμι οργής που κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο πόνος αβάσταχτος και για τις οικογένειες των τριών νεαρών φοιτητριών Θώμης και Χρύσας-δίδυμων αδελφών-και της εξαδέλφης τους Αναστασίας που είναι μεταξύ των αθώων θυμάτων αυτού του τρομερού δυστυχήματος που τόσο άδικα και πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής τους.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν, ο χρόνος σταμάτησε για τους γονείς και συγγενείς των τριών κοριτσιών και έτρεξαν αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος αγωνιώντας να πάρουν κάποια πληροφορία.

Δυστυχώς όμως μετά από αμέτρητες ώρες αναμονής τα νέα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα για τα νεαρά κορίτσια που προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των δεκάδων θυμάτων της μοιραίας σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησης η αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία πράξη του δράματος έχει ξεκινήσει με τις οικογένειες να περιμένουν την άφιξη των σωρών προκειμένου να κηδέψουν τα βλαστάρια τους.

Το κλίμα βαρύ και το πένθος κυριαρχεί σε Καστράκι και Καλαμπάκα και όλοι αδυνατούν να πιστέψουν ότι τα τρία αγγελούδια δεν θα κυκλοφορήσουν πια ανάμεσα τους και δεν θα χαθούν στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων.

Η οργή και η αγανάκτηση έχουν ξεχειλίσει και στην περιοχή και όλοι ανεξαιρέτως ζητούν να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες όπου αναλογούν και να λογοδοτήσουν άπαντες για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία.

Σημάδι των παραπάνω αποτελεί και το πανό που αναρτήθηκε στην αερογέφυρα του σταθμού του ΟΣΕ Καλαμπάκας που γράφει «Το κράτος δολοφονεί-Κουράγιο στις οικογένειες» αλλά και συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι στην πρόσοψη του κτιρίου κάνοντας λόγο για έγκλημα του κράτους και όχι ατύχημα…

                                          Συγκέντρωση την Κυριακή

Στο μεταξύ το απόγευμα της Κυριακής στις 17.30 μετά από διαδικτυακή πρόσκληση-κινητοποίηση, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης στην μνήμη των τριών κοριτσιών και όλων των θυμάτων αυτής της ανείπωτης εθνικής τραγωδίας.

Η ανταπόκριση ήταν κυριολεκτικά τεράστια με τους συγκεντρωμένους-πολίτες όλων των ηλικιών με τη σιωπή τους να στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και την οργή τους για όλους εκείνους που με την εγκληματική τους συμπεριφορά οδήγησαν στην σιδηροδρομική τραγωδία και το θάνατο αθώων ανθρώπων.

Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο σταθμό του ΟΣΕ Καλαμπάκας όπου με κεριά είχαν γραφτεί τα ονόματα των τριών κοριτσιών, αφέθηκαν λουλούδια στη μνήμη τους και μαύρα μπαλόνια στον ουρανό και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν με δάκρυα στα μάτια .











 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.