Τελευταίες Ειδήσεις

Λαμπρός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Καλαμπάκα

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Καλαμπάκα με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις.

Το πρωί της εθνικής μας εορτής μετά και την έπαρση της σημαίας τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων και Καθηγουμένου της ΙΜ Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμανδρίτη Νήφωνος Καψάλη και ακολούθως η Δοξολογία παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθους κόσμου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας κ. Νικόλαος Πασχάλης.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο των πεσόντων που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ναού και κατάθεση στεφάνων από τους τοπικούς άρχοντες και τους μαθητές των σχολείων της πόλης και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Μετεώρων.

Οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου κορυφώθηκαν με την παρέλαση η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό Τρικάλων της πόλης όπου εκατοντάδες πολιτών χειροκρότησαν τα τμήματα μαθητών όλων των βαθμίδων, του ΣΕΟ και της ΠΥ Καλαμπάκας.

Σημειώνεται τέλος ότι φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση στο Δημαρχείο λόγω πένθους στην μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.




































Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.