Τελευταίες Ειδήσεις

25η Μαρτίου 1821- Μήνυμα Διευθυντή Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστου Τρικάλη

 


Η ημέρα της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα διπλής γιορτής για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και ταυτόχρονα την Επανάσταση  του Έθνους μας κατά του Οθωμανικού ζυγού.

 Πατρίδα και Ελληνισμός αποτελούν για τη συνείδηση του ελληνικού λαού έννοιες ισχυρά συνδεδεμένες. Οι αγωνιστές του 1821 υπό την σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού έγραψαν σελίδες δόξας και ηρωισμού, καθώς με περίσσια  γενναιότητα και θάρρος, θυσιάζονται για να απελευθερώσουν την πατρίδα μας από τους κατακτητές, με οδηγό τους τα ιδανικά  της Ορθόδοξης Πίστης, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης. Η μέρα αυτή μας καλεί να εμπνευστούμε από τη φιλοπατρία, την ομοψυχία, τον ζήλο και την αγωνιστικότητα των προγόνων μας.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απευθυνόμενος προς τους νέους, με λόγια τόσο επίκαιρα και σήμερα αναφέρει: «Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, διά να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την φρόνιμον ελευθερία».

Το μήνυμα της φιλανθρωπίας του Θεού με τον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως και το μήνυμα των αγωνιστών του ΄21,  οφείλουμε όλοι οι Έλληνες  να έχουμε στη σκέψη μας, γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της σημερινής εποχής και κάθε εποχής.

Η γαλανόλευκη σημαία ας κυματίζει, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς προγόνους μας, που έδωσαν την ζωή τους ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.